Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θερινό Σχολείο Ειδικής Αγωγής στα Ιωάννινα από το Ιδρυμα Ωνάση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θερινό Σχολείο Ειδικής Αγωγής στα Ιωάννινα από το Ιδρυμα Ωνάση: Τον ερχόμενο Ιούνιο σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και άλλους φορείς.

Θερινό Σχολείο Ειδικής Αγωγής

«Θερινό Σχολείο Ειδικής Αγωγής» θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και άλλους φορείς, έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης  στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, ανήμερα της εθνικής επετείου για την απελευθέρωση της πόλης.

Διοργανωτής της Εκθεσης

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Γεωργίας Χαλάτση για λογαριασμό της ιστοσελίδας “Ηπειρωτικός Αγών”,  είναι ο διοργανωτής της Εκθεσης χειρογράφων και βιβλίων του Αθανάσιου Ψαλίδα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, στο Σουφαρί Σεράι, που εγκαινιάστηκε το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Προκόπη Παυλόπουλο.

Αναφορικά με το «Θερινό Σχολείο Ειδικής Αγωγής», αυτό θα περιλαμβάνει:
  • Eκπαίδευση αστυνομικών για θέματα αυτισμού,
  • εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
  • για θέματα αυτισμού, το εργαστήρι «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» για γονείς και παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και
  • εκπαιδευτικούς/θεραπευτές ψυχικής υγείας
  • και το πρόγραμμα «Boarding pass στον αυτισμό», την εκπαίδευση δηλαδή εργαζομένων του αεροδρομίου για θέματα αυτισμού.
Δηλώσεις Προέδρου Ιδρύματος Ωνάση

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο Μ. Ελισάφ και στελέχη της δημοτικής αρχής, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κος Παπαδημητρίου ανέφερε ότι:

“Τα Ιωάννινα μοιάζουν με μικρογραφία της στρατηγικής που έχει το Ίδρυμα για τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, τη μεταμόρφωση στον αστικό ιστό.

Από τη μια, προωθεί την προσωπική αριστεία και την κοινωνική αλλαγή και, από την άλλη, ενισχύει τους δεσμούς με την κοινότητα και τους ανθρώπους της μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Μεταξύ του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα και της κοινωνίας στα Ιωάννινα έχει στηθεί μια γέφυρα αμοιβαίας αλληλεπίδρασης, για την οποία μπορούμε και οι δύο πλευρές να είμαστε περήφανες”.

Ανάγκες στο χώρο της εκπαίδευσης

Τέλος ο Δήμαρχος έκανε ειδική μνεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, κυρίως στις ανάγκες που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά αναφέρθηκε και στις προοπτικές που έχει η πόλη η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό περιφερειακό κέντρο και κέντρο στα νοτιοδυτικά Βαλκάνια.

Με πληροφορίες από www.agon.gr

Δείτε επίσης

Aντιλήψεις για την Αναπηρία στην ελληνική κοινή γνώμη: Ευρωβαρόμετρο για διακρίσεις στην ΕΕ
Μουσική και Αυτισμός: 8 Μαρτίου στον Πολυχώρο Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη
Κύκλος εργαστηρίων για άτομα με αυτισμό: Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων
Δομή για άτομα με αυτισμό μετά τα 18: Τι σχεδιάζουν στη Μεσσηνία 

Δείτε ακόμη

Κρίσεις πανικού και άγχος-Σύγχρονες μορφές δυσφορίας στον πολιτισμό | Διάλεξη
Επίκαιρα Θέματα στη Παιδιατρική: Επιστημονική Ημερίδα στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια: Teach4Integration 2
Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο | Εγκύκλιος
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση