Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θέσεις πρακτικής άσκησης φοιτητών σε αρχές του εξωτερικού: Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θέσεις πρακτικής άσκησης φοιτητών σε αρχές του εξωτερικού: Οι θέσεις αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και πραγματοποιούνται μέσω του Προγράμματος ERASMUS+ ή/και εθελοντικά.

Θέσεις πρακτικής άσκησης φοιτητών

To Υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποιεί τις κατωτέρω θέσεις σε Πρεσβείες, Μόνιμες Αντιπροσωπείες, Προξενικές Αρχές, καθώς και Γραφεία Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) όπου υπάρχει η δυνατότητα φοιτητές ή φοιτήτριες να κάνουν πρακτική άσκηση. Ο πίνακας αυτός έχει διαβιβασθεί στο ΙΚΥ, το οποίο και θα ενημερώσει όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Πρεσβείες

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι οι θέσεις πρακτικής άσκησης αφορούν σε συνολικά 56 Πρεσβείες από όλο τον κόσμο. Στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται η πολύ καλή χρήση της αγγλικής γλώσσας, ενώ οι Σχολές από τις οποίες οι φοιτητές/τριες οφείλουν να προέρχονται έχουν να κάνουν κυρίως με Νομικές, Πολιτικές, Οικονομικές και Θετικές επιστήμες.

Φυσικά, κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη και ενδέχεται να απαιτούνται διαφορετικά προσόντα από τους/τις υποψήφιους/ιες.

Γενικά Προξενεία

Όσον αφορά στα 27 Γενικά Προξενεία στα οποία οι φοιτητές/τριες δύνανται να θέσουν υποψηφιότητα ώστε να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, απαραίτητη είναι στις περισσότερες περιπτώσεις η καλή χρήση Η/Υ και η ευελιξία των φοιτητών/τριών με τις ξένες γλώσσες.

Γραφείο Συνδέσμου

Το Γραφείο Συνδέσμου στο οποίο οι φοιτητές/τριες μπορούν να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση είναι αυτό της Πρίστινας. Εκτός από την ελληνική, απαιτείται η γνώση της αγγλικής, της αλβανικής ή της σερβικής ξένης γλώσσας και η άριστη χρήση Η/Υ.

Οι φοιτητές/τριες οφείλουν να προέρχονται από Σχολές Θεωρητικών Επιστημών, με προτίμηση να βρίσκονται σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Γραφεία ΟΕΥ

Στα 9 διαθέσιμα Γραφεία Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) από όλο τον κόσμο, οι φοιτητές/τριες οφείλουν να διαθέτουν ως προσόντα, στις περισσότερες περιπτώσεις, την άριστη χρήση της αγγλικής γλώσσας και των Η/Υ.

Φυσικά, κάθε θέση έχει ιδιαίτερες προϋποθέσεις. Οι φοιτητές/τριες που θα προτιμηθούν οφείλουν να προέρχονται κυρίως από Νομικές, Πολιτικές, Οικονομικές Σχολές καθώς και από Σχολές Διεθνών Σχέσεων, Ναυτιλιακών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Μόνιμες Αντιπροσωπείες

Για να πραγματοποιήσει κάποιος/α φοιτητής/τρια πρακτική άσκηση στις 7 Μόνιμες Αντιπροσωπείες που είναι διαθέσιμες, οφείλει να διαθέτει κυρίως καλή γνώση της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας και να είναι μυημένος/η με τους Η/Υ.

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες και τον Πίνακα με τις θέσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε επίσης

Χορήγηση φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος: Παράταση προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων

Πρόσκληση σε νέους επιστήμονες για απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πιστοποίηση αποφοίτων ΙΕΚ-ΣΕΚ 2020 από τον ΕΟΠΠΕΠ τέλος Αυγούστου

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητών Λυκείων που διακρίθηκαν σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς 

Πιστοποίηση από την ΕΘΑΑΕ τεσσάρων ακόμη Προπτυχιακών Προγραμμάτων του ΕΚΠΑ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση