Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θεσσαλία: Κατανομή 243 πιστώσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θεσσαλία: Κατανομή 243 πιστώσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ – Ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, του Αιρετού στο ΠΥΣΕΕΠ Θεσσαλίας Γιάννη Τότσιου.

Θεσσαλία: Κατανομή 243 πιστώσεων

Ενημερωτικό σημείωμα κοινοποίησε ο Αιρετός ΠΥΣΕΕΠ Θεσσαλίας Γιάννης Τότσιος αναφορικά με δεύτερη και τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΕΕΠ Θεσσαλίας, με αποκλειστικό θέμα την διάθεση και κατανομή των 243 πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2019-20.

Δείτε το Ενημερωτικό

Τρίκαλα  10/09/2019

Αγαπητές συναδέλφισσες , αγαπητοί συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δεύτερη και τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΕΕΠ Θεσσαλίας με αποκλειστικό θέμα την διάθεση και κατανομή των 243 πιστώσεων.

Η παρατήρησή μας είναι μία, οι πιστώσεις για το «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2019-2020» ( για τις ΣΜΕΑΕ) , αλλά και για τοπρόγραμμα «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, 2019-2020» ( πιστώσεις για τα ΚΕΣΥ) , την τρέχουσα χρονιά, ήταν κατά 20% – 25% λιγότερες από την περασμένη χρονιά.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα παρακάτω :

Δείτε την Κατανομή Θεσσαλίας 2019-20

Δείτε την Ανακοίνωση της ΠΔΕ Θεσσαλίας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

α) Δεν κοινοποιήθηκαν ακόμη οι πιστώσεις για το πρόγραμμα ΜΝΑΕ ( ΕΠΑΛ γενικής εκπαίδευσης ), αφορούν την ειδικότητα ΠΕ 23.

β)  Οι πιστώσεις για τις ΕΔΕΑΥ , ήταν περισσότερες από τις άλλες χρονιές.

γ) Οι πιστώσεις για τις ΣΜΕΑΕ αλλά και τα ΚΕΣΥ ήταν αισθητά λιγότερες από τις άλλες χρονιές και δεν κάλυπταν ούτε τις οργανικά κενές θέσεις.

δ) Ο Πρόεδρος και ομόφωνα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αποφάσισε να κάνει εγγράφως την έλλειψη κάλυψης των οργανικών και λειτουργικών κενών των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΣΥ. Και να ζητήσει την διάθεση πιστώσεων σαν δεύτερη φάση του 25% τουλάχιστον των πιστώσεων που ήδη διατέθηκαν.

ε) Παρακαλώ τους συναδέλφους και συναδέλφισσες που καλούνται από την ΠΔΕ Θεσσαλίας να δηλώσουν σχολική μονάδα, να ανταποκρίνονται άμεσα γιατί διαφορετικά ο πίνακας δεν μπορεί να προχωρήσει στον επόμενο υποψήφιο.

Τέλος πιστεύω ότι με τον μικρό αριθμό πιστώσεων που είχαμε σ’αυτή τη φάση, προσπαθήσαμε για το καλύτερο, στόχος μας ήταν η πλήρωση όλων των σχολικών μονάδων με ειδικότητες.

Φυσικά δεν μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε όλες τις λειτουργικές ανάγκες αλλά ελπίζουμε σύντομα να εγκριθούν οι πιστώσεις δεύτερης φάσης και να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους μας, με υγεία προπάντων αλλά και δημιουργική σκέψη στην δουλειά μας.

_____________________

Δείτε

Προσλήψεις ΕΕΠ – ΕΒΠ Στερεάς | Α Φάση 2019-20

Προσλήψεις ΕΕΠ – ΕΒΠ Βορείου Αιγαίου: 95 αναπληρωτές | Α Φάση

Προσλήψεις ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας: 107 ΕΕΠ σε ΣΜΕΑΕ | Ονόματα

Πρόσληψεις 72 ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Προσλήψεις Δυτικής Μακεδονίας : 135 ΕΕΠ – ΕΒΠ | Α Φάση

Προσλήψεις ΕΒΠ Δυτικής Ελλάδας: 63 σε ΣΜΕΑΕ και Γενικά Σχολεία

Προσλήψεις Νοτίου Αιγαίου: 102 ΕΕΠ – ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και Γενικά σχολεία

_____________________

Δείτε επίσης

Προσληφθέντες ΕΒΠ Αττικής: ΣΜΕΑΕ και Γενικά σχολεία – ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ: Να δοθούν πιστώσεις ΕΕΠ – ΕΒΠ με βάση ανάγκες των σχολείων

ΣΕΕΠΕΑ Κεντρ. Μακεδονίας: Να αποδοθεί άμεσα το υπόλοιπο 25% των πιστώσεων

Μειωμένες πιστώσεις για ΕΕΠ και ΕΒΠ | Εγγραφο ΠΟΣΕΕΠΕΑ

_____________________

Πριν φύγετε

Κατανομή ΕΕΠ – ΕΒΠ 2019-20 στις 13 ΠΔΕ

Κατανομή πιστώσεων στην Ειδική Αγωγή για το 2019-20

Προσλήψεις Ειδικής και Γενικής Α/θμιας 2019-20 Α Φάση | Ονόματα

Προσλήψεις Ειδικής και Γενικής Β/θμιας 2019-20 | Ονόματα

ΔΟΕ για προσλήψεις: Προβλήματα προς επίλυση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση