Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θεσσαλονίκη: Νέα αυστηρά μέτρα-απαγόρευση κυκλοφορίας-κλειστά όλα τα σχολεία-ανακοινώσεις στις 18:00

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θεσσαλονίκη: Νέα αυστηρά μέτρα-απαγόρευση κυκλοφορίας-κλειστά όλα τα σχολεία-ανακοινώσεις στις 18:00 σήμερα Τετάρτη 11.11.2020.

Θεσσαλονίκη

“Είναι σοβαρή η κατάσταση στον νομό Θεσσαλονίκης και σε όλη την χώρα και όλοι αγωνίζονται για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές”, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη που είχε σήμερα Τετάρτη 11.11.2020 με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κο Γιάννη Κωτσιόπουλο και άλλους αρμόδιους στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη,

όπου το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 32%, δηλαδή περισσότεροι από 3 στους 10 που ελέγχονται είναι θετικοί στον κορονοϊό και οι κλίνες των ΜΕΘ βρίσκονται κοντά στην πληρότητα τους.

Πρόκειται για πολύ υψηλό ποσοστό, με δεδομένο ότι είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με το ποσοστό θετικότητας της χώρας, το οποίο με τη σειρά του είναι επίσης υψηλό, και κυμαίνεται στο 14%.

Σύμφωνα με  πληροφορίες

του News4Health, ένα αυστηρότερο καθολικό lockdown είναι προ των πυλών και το σχέδιο της Κυβέρνησης περιέχει επαναφορά του ωραρίου καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21.00 αν όχι και νωρίτερα.

Αναμένεται δε

να αυξηθεί το ποσοστό υποχρεωτικής τηλε-εργασίας, αλλά και κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων και των δημοτικών.

Σύμφωνα

με το δημοσίευμα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κλιμάκια ελέγχου με επικεφαλής την αστυνομία αναμένεται να πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, για να αποφευχθούν όλα τα φαινόμενα μικρών ή μεγάλων συνωστισμών.

Οι ανακοινώσεις

για τα νέα πιο αυστηρά μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν σήμερα Τετάρτη 11.11.2020 στις 18.00.

Με πληροφορίες από news4health.gr

UPDATE

Τελικά
στα νέα μέτρα για την έξαρση της πανδημίας κορονοϊού τα οποία ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, δεν υπήρχαν εξειδικευμένα μέτρα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δείτε επίσης

ΦΕΚ-Μέτρα lockdown: Από 7 έως 30 Νοεμβρίου 2020
Lockdown-εκπαιδευτικές δομές: Ποια σχολεία λειτουργούν δια ζώσης και τηλεκαίδευση-Ολοήμερα-Φροντιστήρια-Κέντρα ξένων γλωσσών
Δημόσιο: Πως θα λειτουργήσει έως 30.11.2020-Η νέα Εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών
Οδηγίες μετακινήσεων πολιτών-Πως θα λειτουργεί το 13033 για SMS-Βεβαιώσεις κυκλοφορίας από forma.gov.gr

Πριν φύγετε

Αδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Διευκρινίσεις από το ΥΠΑΙΘ
Ερώτηση στη Βουλή για μαθητές Δημοτικού: Δικαιολογημένες απουσίες για διαμένοντες με ευπαθείς ομάδες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση