Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τηλεδιάσκεψη ΔΟΕ-ΑΣΕΠ: Οριστικοί Γενικής τέλος 2020 – Κλήρωση ισοβαθμιών Ειδικής 20 Ιουλίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τηλεδιάσκεψη ΔΟΕ-ΑΣΕΠ: Οριστικοί Γενικής τέλος 2020 – Κλήρωση ισοβαθμιών Ειδικής-Προκήρυξης 3ΕΑ 20 Ιουλίου 2020 – Ενημέρωση από ΔΟΕ.

Τηλεδιάσκεψη ΔΟΕ-ΑΣΕΠ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΟΕ αναφορικά με την πραγματοποιηθείσα την Πέμπτη 09.07.2020 τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της Ομοσπονδίας με τη διοίκηση του ΑΣΕΠ.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης

Βασικό αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,  ήταν ο κίνδυνος αποκλεισμού υποψηφίων από τους πίνακες του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στη Γενική Αγωγή, εξ αιτίας δυσλειτουργιών του συστήματος και ασαφειών σε σχέση με την έκδοση και πληρωμή του παραβόλου.

Επίσης τέθηκε το ζήτημα του του αποκλεισμού των  αποφοίτων διετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών.

Το ΑΣΕΠ πληροφόρησε μεταξύ άλλων το ΔΣ της ΔΟΕ πως:
  • Λίγο πριν το τέλος του 2020 θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες Γενικής εκπαίδευσης
  • Η δικαίωση αναπληρωτών, με βάση η θέση που θα καταλάβουν στους οριστικούς πίνακες θα έχει επίπτωση στις προσλήψεις αναπληρωτών που θα έχουν γίνει με βάση τους προσωρινούς πίνακες.
  • Oι αιτήσεις θεραπείας της Προκήρυξης 3ΕΑ θα εξεταστούν ως τις 20/07, ημερομηνία κατά την οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί, μετά από έγγραφο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, και η κλήρωση για τις περιπτώσεις ισοβαθμίας.
Τηλεδιάσκεψη ΔΟΕ-ΑΣΕΠ
Δείτε αναλυτικά την Ανακοίνωση της ΔΟΕ

Αθήνα 10/7/2020

Αρ. Πρωτ. 772

Θέμα: Τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/7/2020, έπειτα από αίτημα του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, τηλεδιάσκεψη με τη Γενική Διευθύντρια επιλογής προσωπικού και τη Διευθύντρια προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π., με βασικό αντικείμενο τον κίνδυνο αποκλεισμού πολύ μεγάλου αριθμού συναδέλφων από τους πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. για τις προσλήψεις στη Γενική Αγωγή εξ αιτίας δυσλειτουργιών του συστήματος και ασαφειών σε σχέση με την έκδοση και πληρωμή του παραβόλου που απαιτείται για την υποβολή της αίτησης ένταξης στους πίνακες.

Από την πλευρά του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., τέθηκε, επίσης, το θέμα του αποκλεισμού των συναδέλφων αποφοίτων διετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών οι οποίοι, δίχως δική τους υπαιτιότητα, δεν είναι κάτοχοι τίτλου εξομοίωσης  καθώς και σειρά περιπτώσεων που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζήτησε την άμεση ένταξη στους πίνακες, πριν από την πρόσληψη των αναπληρωτών, όλων αυτών των περιπτώσεων, στις οποίες οι υποψήφιοι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τον αποκλεισμό τους.

Από την πλευρά της διοίκησης του Α.Σ.Ε.Π. :
  • Εκφράστηκε η κατανόηση για τα παραπάνω, τονίστηκε όμως η αυτονόητη υποχρέωση της Αρχής να σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία και την αρχή της ισονομίας.
  • Μας ενημέρωσαν ότι η προθεσμία για την υποβολή των ενστάσεων, για δασκάλους και νηπιαγωγούς, λήγει στις 17 Ιουλίου κι ότι για όλες τις περιπτώσεις που έθεσε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είναι, πλέον, απαραίτητη η υποβολή ενστάσεων με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία. Η εξέτασή τους θα γίνει με ενιαίο τρόπο και, πιθανότατα, θα ολοκληρωθεί λίγο πριν το τέλος του 2020 οπότε και θα ανακοινωθούν και οι οριστικοί πίνακες.
  • Σε σχετική ερώτηση μας δόθηκε η απάντηση ότι η δικαίωση συναδέλφων, με βάση, φυσικά, τη θέση που θα καταλάβουν στους οριστικούς πίνακες θα έχει επίπτωση στις προσλήψεις αναπληρωτών που θα έχουν γίνει με βάση τους προσωρινούς πίνακες, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τον Ν.4589/19.
  • Λάθη που οφείλονται στη διοίκηση ήδη αντιμετωπίστηκαν (ανακοινοποίηση προσωρινών πινάκων) και θα αντιμετωπιστούν μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.
  • Οι βεβαιώσεις που χορηγούνται σχετικά με απόλυση από ιδιωτικά σχολεία δεν έχουν καμία ισχύ εάν η απόλυση δεν είναι αποτέλεσμα καταγγελίας σύμβασης.
  • Σχετικά με την προκήρυξη 3ΕΑ, μας ενημέρωσαν ότι οι αιτήσεις θεραπείας που έχουν υποβληθεί θα εξεταστούν ως τις 20/7 ημερομηνία κατά την οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί, μετά από έγγραφο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, και η κλήρωση για τις περιπτώσεις ισοβαθμίας για την οποία γίνεται σημαντική προσπάθεια να πραγματοποιηθεί με τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα και δυνατότητα παρακολούθησης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επικοινωνία με τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π. ώστε να παρεμβαίνει όπου κριθεί αναγκαίο και θα ενημερώνει για όλα τα  ζητήματα που θα προκύπτουν.  Ταυτόχρονα αναμένουμε και τη συνάντηση που έχει ζητήσει το ΔΣ της Δ.Ο.Ε., για να τεθούν όλα τα ζητήματα των προκηρύξεων, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παιδείας.

Δείτε επίσης

Νόμος 4692-2020: “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις”
Νόμος Διορισμών: 4589/2019 – ΦΕΚ A 13 – 29.01.2019
Επανέκδοση προσωρινών πινάκων 1ΓΕ/2019 ΑΣΕΠ ΠΕ60 Νηπιαγωγών και ΠΕ70 Δασκάλων
Προσωρινοί Πίνακες 1ΓΕ/2019: Εκπαιδευτικών Α/θμιας ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ73 και Β/θμιας ΠΕ79

Πριν φύγετε

ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ 2020-21 της ΑΣΠΑΙΤΕ: Αιτήσεις έως Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
Προσλήψεις από προσωρινούς πίνακες κατάταξης αναπληρωτών | Αρθρο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Βασίλης Βούγιας

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση