Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τηλεφωνική επικοινωνία ασθενών με νευρολογικά νοσήματα: Συνεργασία ΕΚΠΑ και Αττικού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τηλεφωνική επικοινωνία ασθενών: Θα υπάρχει δυνατότητα άντλησης πληροφοριών σχετικών με το νόσημα που ενδιαφέρει τους ασθενείς ή τις οικογένειες τους. Πληροφορίες παρέχονται και μέσω ιστοτόπου.

Τηλεφωνική επικοινωνία ασθενών

“Στη χρονική περίοδο που διανύουμε με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη, η Β’ Νευρολογική Κλινική του Εθνικού και Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Αττικόν», παρά το επιβαρυμένο καθημερινό πρόγραμμα, προσπαθεί να είναι δίπλα στους ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα και τις οικογένειες τους.

Έτσι δημιουργήθηκε ένα Ειδικό Πρόγραμμα Επικοινωνίας, όπου τις εργάσιμες ημέρες και σε συγκεκριμένες ώρες που φαίνονται στον παρακάτω πίνακα θα υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας ασθενών είτε των οικογενειών τους με τους Υπεύθυνους Ιατρούς στα διάφορα Ειδικά Ιατρεία της Κλινικής.

Στόχος

Η επικοινωνία θα στοχεύει στην υποστήριξη, την παροχή πληροφοριών σχετικά με το νευρολογικό νόσημα και την αντιμετώπισή του εν μέσω της πανδημίας και τέλος συμβουλευτική για τη δυνατότητα ιατρικής παρακολούθησης της υποκείμενης νευρολογικής πάθησης. Σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Επίσης, σημειώνεται ότι θα υπάρχει δυνατότητα άντλησης πληροφοριών σχετικών με το νόσημα που ενδιαφέρει τους ασθενείς ή τις οικογένειες τους. Οι πληροφορίες για τα διάφορα νοσήματα θα είναι ανηρτημένες σε ιστότοπο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες .

Είμαστε πάντα δίπλα σας και πρόθυμοι να προσφέρουμε βοήθεια σε όλους τους ασθενείς της κλινικής μας αλλά και οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας το έχει ανάγκη”.

Ο Διευθυντής
Καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ
Κωνσταντίνος Ι. Βουμβουράκης

Ακολουθεί το Πρόγραμμα Επικοινωνίας:

Δείτε επίσης

Υποστήριξη ασθενών με νευρολογικά νοσήματα: Άλλη μία πρωτοβουλία από ΕΚΠΑ και Αιγινήτειο

Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306: Από το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΠΑ

Οδηγίες σε φοιτητές για διαχείριση του στρες: Από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ

Ψυχολογική στήριξη λόγω κορονοϊού: ΕΚΠΑ και Αιγινήτειο υποστηρίζουν τους πολίτες 

Γραμμή ψυχολογικής στήριξης από τη Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη» του ΕΚΠΑ

Δείτε ακόμη

Στήριξη φοιτητών από τη Μονάδα Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 

Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης: Γραμμή ψυχολογικής στήριξης 

Οδηγός ψυχικής ανθεκτικότητας εν μέσω πανδημίας κορονοϊού

Μένουμε σπίτι συνδεδεμένοι: Ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση