Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

“Την ευθύνη για τη συντήρηση των υποδομών δεν την έχει ο εκπαιδευτικός” – Η Π.Δ.Ε. Ιονίων Νήσων για τους υγειονομικούς ελέγχους στα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με έγγραφο που απέστειλε στο Τμήμα Περιβαλλοντικής  Υγιεινής & Υγειονομικού ελέγχου Π.Ε. Ζακύνθου, στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και στον Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Ζακύνθου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κος Κων/Νος Γκούσης, σχετικά με τους Υγειονομικούς ελέγχους στα σχολεία, καλεί τους παραπάνω να περιοριστούν στα προβλεπόμενα της  σχετικής Εγκυκλίου (Δ1γ/Γ.Π/οικ.67566) και να δείξουν  κατανόηση για τη ομαλή λειτουργία των σχολείων και σεβασμό στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

Επιπροσθέτως τονίζει πως:

  • Οι εκπαιδευτικοί δεν αρνούνται τους υγειονομικούς ελέγχους στα σχολεία, όμως ο τρόπος, η διαδικασία και τα ζητούμενα των ελέγχων δημιουργούν αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.
  • Το λειτούργημα του εκπαιδευτικού μπορεί να διακόπτεται μόνον σε έκτακτα και σοβαρά περιστατικά.
  • Οι εκπαιδευτικοί προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το διορισμό τους και την ανάληψη υπηρεσίας.
  • Εφόσον η προϊσταμένη αρχή δεν έχει ζητήσει συμπληρωματικά έγγραφα, δεν μπορεί να τους ζητούνται αιφνιδίως από την υγειονομική υπηρεσία  πιστοποιητικά, στολές κ.α. που απαιτούνται σε επιχειρήσεις  υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Την ευθύνη για τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις και τη συντήρηση αυτών στα σχολεία δεν την έχει ο εκπαιδευτικός και οι παρεμβάσεις του είναι περιορισμένες, καθότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι ιδιοκτήτες των χώρων αλλά εργαζόμενοι.

Δείτε το έγγραφο της Δ.Ο.Ε. με Θέμα: “Αίτημα για συνάντηση για την επίλυση του προβλήματος των υγειονομικών ελέγχων στα δημόσια σχολεία” 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση