Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τι είπε το ΑΣΕΠ για ενστάσεις και Οριστικούς Πίνακες των Προκηρύξεων στον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τι είπε το ΑΣΕΠ για ενστάσεις και Οριστικούς Πίνακες των Προκηρύξεων στον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής κατά τη δεύτερη Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία του.

Τι είπε το ΑΣΕΠ για ενστάσεις και Οριστικούς Πίνακες

Στην κινητοποίηση στα γραφεία του ΑΣΕΠ, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, αναφέρεται σε ενημερωτικό του δελτίο ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των υποψηφίων των Προκηρύξεων 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του ΑΣΕΠ κα Δέσποινα Σιμιτζόγλου, όπου και συζητήθηκε εκ νέου το ζήτημα σχετικά με την εξέλιξη των ενστάσεων των απορριφθέντων στις Προκηρύξεις 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022, λόγω “έλλειψης τίτλου σπουδών”.

Εφόσον φανεί η μαζικότητα του ζητήματος από το πλήθος των ενστάσεων, τότε θα πραγματοποιηθούν ειδικές ολομέλειες για να διερευνήσουν εναλλακτικές αντιμετώπισης, απάντησε το ΑΣΕΠ.

Επίσης πολλές πιθανότητες να δικαιωθούν έχουν, σύμφωνα με όσα είπε το ΑΣΕΠ, όσοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με την αναγνώριση των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος και την αποδοχή των βεβαιώσεων μέλους των κλαδικών σωματείων ΕΕΠ.

Τι είπε το ΑΣΕΠ για ενστάσεις και Οριστικούς Πίνακες

Αναφορικά με την πορεία των ενστάσεων και το χρονοδιάγραμμα κατάρτισης των Οριστικών Πινάκων η απάντηση του ΑΣΕΠ ήταν πως έχουν ξεκινήσει άμεσα τη μελέτη των ενστάσεων σε ατομικό επίπεδο, όμως δεν υπήρξε αναφορά σε ημερομηνία έκδοσης οριστικών πινάκων.

Τι είπε το ΑΣΕΠ για ενστάσεις και Οριστικούς Πίνακες – Ακολουθεί η ενημέρωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Αθήνα, 13-09-2022

ΘΕΜΑ: “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ”

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/-ισσες,

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, η δεύτερη προγραμματισμένη κινητοποίηση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στα γραφεία του Ανώτατου Συμβούλιου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των υποψηφίων των προκηρύξεων 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022.

Στην κινητοποίηση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής παρευρέθηκαν μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου. Παράλληλα, κατά την παρουσία μας στα γραφεία του ΑΣΕΠ, αιτηθήκαμε και πραγματοποιήσαμε νέα συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια κα. Δέσποινα Σιμιτζόγλου. Στη συνάντηση αυτή δόθηκε ακρόαση σε τρία άτομα και παρευρέθηκαν από το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, η πρόεδρος Δέσποινα Χατζηδρόσου, η Γ. Γραμματέας Ασημίνα – Ευγενία Καστρίτη και μία από τους εκπροσώπους των απορριπτέων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, η κα. Αρβανίτη Αικατερίνη.

Κατά τη συνάντηση μας με την κα. Σιμιτζόγλου, επικαλεστήκαμε το περιεχόμενο της προηγούμενης συνάντησης και συζητήθηκε εκ νέου το σοβαρό ζήτημα σχετικά με την εξέλιξη των ενστάσεων των απορριφθέντων στις προκηρύξεις 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022, λόγω «έλλειψης τίτλου σπουδών».

Αρχικά, έγινε αναφορά από  πλευρά μας, για την παρατήρηση των προβλημάτων που προέκυψαν και σχετίζονται με τη διαφοροποίηση  των μηχανών αναζήτησης της Google και Mozilla Firefox και πιο συγκεκριμένα με τη μη εμφάνιση των επιλογών των κωδικών 201 και 202, όσον αφορά στους συναδέλφους που εργάζονται ως ΕΒΠ κι ως ΠΕ21. Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, λάβαμε ως απάντηση ότι εφόσον φανεί η μαζικότητα του ζητήματος από το πλήθος των ενστάσεων, τότε θα πραγματοποιηθούν ειδικές ολομέλειες για να διερευνήσουν εναλλακτικές αντιμετώπισης.  Στην παρούσα φάση, όπως και στην προηγούμενη συνάντηση, δεν δόθηκαν εγγυήσεις έκβασης, ωστόσο μας τονίστηκε ότι πρόθεση του ΑΣΕΠ είναι να λειτουργήσει υπέρ των υποψηφίων και πως θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προσμέτρησης τίτλων και προσόντων μέσω ενδελεχών ελέγχων και επικυρώσεων.

Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε, είναι η αναγνώριση των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος και η αποδοχή των βεβαιώσεων μέλους των κλαδικών σωματείων  ΕΕΠ, καθώς, ενώ οι υποψήφιοι/-ες τις κατείχαν εγκαίρως, παρουσιάστηκε δυσκολία μεταφόρτωσης αρχείων στο ΟΠΣΥΔ. Στο συγκεκριμένο ζήτημα μας πληροφόρησαν πως έχουν ληφθεί αναφορές προβλημάτων από ΥΠΑΙΘ και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, συνεπώς, ύστερα και από τις επιπλέον διασταυρώσεις οι συνάδελφοι αυτοί έχουν πολλές πιθανότητες να δικαιωθούν.

Επιπλέον, ζητήσαμε εντόνως να πληροφορηθούμε για την πορεία των ενστάσεων, το χρονοδιάγραμμα περάτωσης της κατάρτισης των Οριστικών Πινάκων για τις προκηρύξεις που αφορούν το ΕΕΠ-ΕΒΠ.  Η απάντηση που λάβαμε από πλευράς ΑΣΕΠ, ήταν πως έχουν ξεκινήσει άμεσα τη μελέτη των ενστάσεων σε ατομικό επίπεδο, ωστόσο δεν μπορούσε να αναφερθεί με ασφάλεια οποιαδήποτε ημερομηνία έκδοσης, ούτε ο τρόπος αυτών, δηλαδή αν θα ανακοινωθούν οι εκδόσεις των οριστικών πινάκων απ’ όλες τις προκηρύξεις του ΥΠΑΙΘ μαζί ή ξεχωριστά ανάλογα την περάτωσή τους.

Από πλευράς μας, ζητήθηκε από το ΑΣΕΠ, να επιλυθούν τα ζητήματά μας το συντομότερο, αν είναι δυνατό να ανακοινωθούν οι εκάστοτε έτοιμοι πίνακες ξεχωριστά, ανάλογα με την περάτωσή τους, και γενικότερα να δοθεί μια προτεραιότητα, όσο είναι δυνατόν, στις προκηρύξεις του ΥΠΑΙΘ (των ΕΕΠ – ΕΒΠ και των εκπαιδευτικών γενικά) λόγω της ιδιαιτερότητας της σχέσης εργασίας των αναπληρωτών/-τριων με τις δομές εκπαίδευσης, έτσι ώστε να εκδοθούν άμεσα και δίκαια οι οριστικοί πίνακες, για να επανενταχθούν και οι απορριφθέντες αναπληρωτές ΕΒΠ, ΠΕ21, καθώς κι όποιο άλλο μέλος ΕΕΠ και εκπαιδευτικός εμπίπτει σε κατηγορίες απορριπτέων προς δικαίωση.

Ως ΣΕΕΠΕΑ Αττικής απαιτούμε:

  • Να εξεταστούν οι ενστάσεις των προκηρύξεων του ΥΠΑΙΘ κατά προτεραιότητα,
  • Να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των απορριφθέντων για να μπορέσουν να επανενταχθούν στους πίνακες και να συμμετέχουν ισότιμα στις τοποθετήσεις αναπληρωτών με τους υπόλοιπους συναδέλφους,
  • Να ανακοινωθούν το συντομότερο οι οριστικοί πίνακες ώστε να γίνονται από αυτούς οι προσλήψεις αναπληρωτών/-τριων, καθώς διακυβεύονται η πρόσβαση στην εργασία και η επιβίωση εκατοντάδων συναδέλφων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ανεργία.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, συμπορευόμενος με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αλλά και με κάθε αλληλέγγυο εκπαιδευτικό σύλλογο, θα είναι παρών με παρεμβάσεις και διεκδικήσεις για κάθε έννομο δικαίωμα των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Δ. ΧΑΤΖΗΔΡΟΣΟΥ

Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Σ. ΚΑΣΤΡΙΤΗ

Δείτε επίσης

Ραγκούσης προς Υπουργό Παιδείας: Να αποκατασταθούν τα άδικα απορριφθέντα μέλη ΕΒΠ από την 1ΕΑ/2022 

Τι απάντησε το ΑΣΕΠ για κωδικούς τίτλων σπουδών ΕΒΠ-Παιδαγωγική Επάρκεια-Οριστικούς Πίνακες 

Συνάντηση ΣΑΚΕΑ-ΑΣΕΠ: Τι ειπώθηκε για ενστάσεις-οριστικούς πίνακες-απόφοιτους ΤΕΙ πριν το 2001-εκπ/κούς ΠΕ11ΕΑΕ

Βουλή-απορριφθέντες ΕΒΠ: Άμεση έκδοση των οριστικών πινάκων και δίκαιη επανένταξη των απορριπτέων 

Επανέκδοση Πινάκων 3ΕΑ/2022 ζητείται με Ερώτηση στη Βουλή 

Πτυχία ΤΕΙ προ και μετά 2001: Αυθαίρετη η διάκριση στην προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2022 – Ερώτηση στη Βουλή 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση