Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τι συζητήθηκε στο ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς: Αναγνώριση προϋπηρεσιών, μεταπτ/κών, ιδιωτικό έργο, ιεράρχηση αναγκών σε Σχ. Νοσηλευτή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τι συζητήθηκε στο ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας: Αναγνώριση προϋπηρεσιών, μεταπτυχιακών, ιδιωτικό έργο, ιεράρχηση αναγκών σε Σχολικό Νοσηλευτή (ΠΕ25), επέκταση καθηκόντων, βελτίωση θέσης.

Τι συζητήθηκε στο ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς

Ενημερωτικό Σημείωμα για τη σημερινή – Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023συνεδρίαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΥΣΕΕΠ) Στερεάς Ελλάδας, κοινοποίησαν οι Αιρετοί Γιάννης Κυργιόπουλος και Βασίλης Βούγιας.

Συγκεκριμένα οι Αιρετοί ενημερώνουν για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν και για το ποιες αποφάσεις πάρθηκαν.

Ακολουθεί το Ενημερωτικό Σημείωμα των Αιρετών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΕΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Του Γιάννη Κυργιόπουλου και του Βασίλη Βούγια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, με τηλεδιάσκεψη, τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΥΣΕΕΠ) Στερεάς Ελλάδας, όπου εξετάστηκαν και αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

  • Αναγνώριση προϋπηρεσιών των νεοδιοριζόμενων μελών ΕΕΠ σε ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ και κατάταξή τους στα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια.
  • Αναγνώριση συναφειών των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών για μισθολογική εξέλιξη των νεοδιοριζόμενων και των αναπληρωτών μελών ΕΕΠ στα ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ. Σημειώνουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εξ’ αυτών η ΠΔΕ Στερεάς θα ζητήσει από τους συναδέρφους την προσκόμιση συμπληρωματικών εγγράφων. Επίσης δύο (2) αιτήσεις συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αναπληρωτών κλάδου ΠΕ 23, απορρίφθηκαν ως μη συναφείς.
  • Αιτήσεις άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου, όπου εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα οι σχετικές αιτήσεις των συναδέρφων. Ωστόσο, σε ορισμένες εξ’ αυτών η ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας θα ζητήσει από τους συναδέρφους την προσκόμιση συμπληρωματικών εγγράφων.
  • Το Συμβούλιο ενέκρινε ένα αίτημα τροποποίησης επέκτασης καθηκόντων και διάθεσης μέλους ΕΕΠ (κλάδου ΠΕ 21) σε συστεγαζόμενο ειδικό σχολείο με αιτιολογημένη εισήγηση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης.
  • Το Συμβούλιο εξέτασε μία αίτηση βελτίωσης μέλους ΕΒΠ και απεφάνθη ότι βάσει του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της οικείας βαθμίδας. Ως Αιρετοί του Κλάδου επισημάναμε την αναγκαιότητα, αντίστοιχα αιτήματα, που αφορούν σε μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, θα πρέπει να εξετάζονται από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, που για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ είναι το ΠΥΣΕΕΠ και ότι θα πρέπει να επανέλθει αυτή η αρμοδιότητα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του ΕΕΠ-ΕΒΠ.
  • Έγινε ιεράρχηση αναγκών για Σχολικό Νοσηλευτή ΠΕ 25, για τους μαθητές/τριες με ανάγκη νοσηλευτικής φροντίδας, Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της αρμοδιότητάς μας.

Πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Οι Αιρετοί ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας

Βούγιας Βασίλειος (ΠΕ 30)

Κυργιόπουλος Ιωάννης (ΠΕ 23)

Δείτε επίσης

Ψυχολόγοι στα ΕΠΑΛ 2023-24: Σε ποια σχολεία θα απασχοληθούν 232 μέλη ΕΕΠ ΠΕ 23 Ψυχολόγων 

Κοινωνικοί Λειτουργοί-Ψυχολόγοι σε 700 ομάδες σχολείων: Ο Πίνακας με τα σχολεία σε ΦΕΚ 

Στοιχεία προσλήψεων ΕΕΠ-ΕΒΠ Α και Β Φάσης 2023-24 ανά κλάδο και δομή-Σύγκριση με τις περσινές προσλήψεις 

Οι Οδηγοί των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ με κατευθύνσεις-Υποδείγματα Συμβάσεων-Δελτίο Απογραφής αναπληρωτή-Λογότυπα κ.α. 

Ποινές αναπληρωτών όταν δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται | Οι 4 περιπτώσεις 

Πριν φύγετε

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία 

 Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και αναγνώριση προϋπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξη | Τι ισχύει

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση