Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας – Θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 πμ έως και τις 14.00 μμ.

Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης
Σκοπός της τηλεφωνικής γραμμής, είναι:

α) Η υποστήριξη όλων των ατόμων με Αυτισμό και των Οικογενειών τους,

β) Η υποστήριξη των επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, οι οποίοι θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον Σύλλογο και το Κέντρο Ημέρας “Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.”

γ) Η υποστήριξη  όλων όσων ενδιαφέρονται να στηρίξουν τον Σύλλογο και το Κέντρο Ημέρας μέσω εθελοντικών δράσεων και προσφορών.

_______________________

Η Ανακοίνωση του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της ανάπτυξης προγραμμάτων εξ αποστάσεως ψυχοεκπαίδευσης και στήριξης της οικογένειας και των φροντιστών των ατόμων με αυτισμό, όπως έχει εγκριθεί από τη Δ/νση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, προτίθεται να δημιουργήσει Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης.

Η Τηλεφωνική Γραμμή,

θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 πμ έως και τις 14.00 μμ. Τηλέφωνο Υποστήριξης είναι, το 2721089978.

Μπορούν να απευθύνονται σε αυτό,

άτομα στο φάσμα του Αυτισμού και οι Οικογένειές τους καθώς και Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, καταθέτοντας το αίτημα ή το ερώτημά τους.

Στη συνέχεια,

ανάλογα με τη φύση του αιτήματος, θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε αυτό, από αντίστοιχο – εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Ημέρας «Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.»..

Σκοπός της τηλεφωνικής γραμμής, είναι

α) η υποστήριξη όλων των ατόμων με Αυτισμό και των Οικογενειών τους, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε ως κοινωνία λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων και πολύ περισσότερο τα άτομα με σοβαρές ψυχοκοινωνικές δυσκολίες,

β) των Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, οι οποίοι θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον Σύλλογο και το Κέντρο Ημέρας «Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.» και

γ) όλων όσων ενδιαφέρονται να στηρίξουν τον Σύλλογο και το Κέντρο Ημέρας μέσω εθελοντικών δράσεων και προσφορών.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Δείτε επίσης

Παιδαγωγική της πανδημίας και του ακορντεόν: Μορφές υποστήριξης των εκπαιδευτικών-Διαδικτυακή Ημερίδα
Η πανδημία από τη σκοπιά των κοινωνικών επιστημών: Κύκλος σεμιναρίων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο: Δωρεάν σεμινάρια για αρχάριους από την ΕΣΗΕΑ 
 Ανανέωση ασφαλιστικής ικανότητας για το 2021: Εφαρμοστική Εγκύκλιος
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση