Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τηλεκπαίδευση-Ανακοινώσεις Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές της κοινότητας Πεύκης Ηλείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τηλεκπαίδευση-Ανακοινώσεις Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές της Κοινότητας Πεύκης της Ηλείας και τα ζητήματα τεχνολογικού εξοπλισμού των μαθητών.

Τηλεκπαίδευση-Ανακοινώσεις

Σε ανακοίνωση-απάντηση της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προέβη η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το θέμα των μαθητών της Κοινότητας Πεύκης της Ηλείας, τους οποίους κοινοποιηθείσα φωτογραφία τους έδειχνε να συμμετέχουν στην Τηλεκπαίδευση σε καφενείο της Κοινότητας, εξαιτίας έλλειψης τεχνολογικών μέσων και σύνδεσης στο internet.

Τηλεκπαίδευση-Ανακοινώσεις
Παρέμβαση Τσίπρα

Επί του θέματος είχαμε παρέμβαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κου Τσίπρα, ο οποίος δημοσιοποιώντας τη σχετική φωτογραφία υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως:

“Η εικόνα αυτή δυστυχώς

δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι από την Ελλάδα της κυβέρνησης των «αρίστων». Πέντε μικροί μαθητές μέσα στο κρύο μπροστά σε δύο κινητά να προσπαθούν μάταια να παρακολουθήσουν μάθημα.

Η κατάντια αυτή είναι κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως. Είναι όμως, δυστυχώς, ταυτόχρονα και κατάντια της χώρας.

Εδώ και έξι μήνες ήξεραν

ότι θα έρθει δεύτερο κύμα. Και αντί να προετοιμαστούν, αυτοθαυμάζονταν. Αντί να μειώσουν τους μαθητές στις τάξεις, τους αύξησαν.

Αντί να να φροντίσουν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές φορητούς υπολογιστές, τους έστειλαν παγούρια και μάσκες – τραπεζομάντηλα.

Αντί να ενισχύσουν τη δημόσια διαδικτυακή πλατφόρμα έκαναν ύποπτες συμβάσεις με ένα μόνο πάροχο που αποδεικνύεται ανεπαρκής”.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τους μαθητές της Κοινότητας Πεύκης Πύργου

______________________

Τηλεκπαίδευση-Ανακοινώσεις
Στην τοποθέτηση του κου Τσίπρα απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Σ. Πέτσας ως εξής:

“Συνεχώς από όλες τις τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται μια αγωνία να επενδύσει σε μια καταστροφή, να καταρρεύσει το σύστημα Υγείας για να κερδίσει μικροπολιτικά οφέλη, αδιαφορώντας για τον πόνο τον ανθρώπων.

Να καταρρεύσει το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, αδιαφορώντας το εάν θα μείνουν πίσω οι μαθητές μας.

Μια εποικοδομητική πρόταση

δεν έχουμε δει από την αξιωματική αντιπολίτευση και γι αυτό το λόγο περιθωριοποιείται συνεχώς στη συνείδηση των πολιτών”.

______________________

Τηλεκπαίδευση-Ανακοινώσεις
Επιπροσθέτως

η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε επί του θέματος Δελτίο Τύπου με το οποίο επισημαίνει πως ο Δήμαρχος Πύργου στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κοινότητα, ουδέποτε ενημερώθηκε από τον Κοινοτάρχη για τις ελλείψεις, τις οποίες πληροφορήθηκε σήμερα απο τα ΜΜΕ και καλύπτει αύριο σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, παραδίδοντας στην συγκεκριμένη κοινότητα 15 λάπτοπ (σε σύνολο 200 για ολόκληρο τον Δήμο).

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως:
“Το ζήτημα του τεχνολογικού εξοπλισμού για τα σχολεία όμως δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση και αποτυπώνει μια κατάσταση που δεν δημιουργήθηκε χθες και για την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύτατες ευθύνες”. 

Δείτε ακολούθως ολόκληρη την ανακοίνωση ακολούθως

______________________

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ανταπαντώντας επισημαίνει πως

“Μετά τη χθεσινή απαράδεκτη εικόνα των μαθητών στο καφενείο, καθώς και την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στέλνουν εσπευσμένα 15 υπολογιστές. Ταυτόχρονα ομολογούν πως επί 8 μήνες δεν έκαναν τίποτα για το ψηφιακό εξοπλισμό στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης”.

______________________

Τηλεκπαίδευση-Ανακοινώσεις
Δείτε ολόκληρη την Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Μετά τις ΜΕΘ, «πεταμένα λεφτά» και ο τεχνολογικός εξοπλισμός των μαθητών για τη ΝΔ

Δεν είμαστε θέση να γνωρίζουμε σε ποια «μαγκάλια» και αναμμένα κάρβουνα κάθεται το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ για να εκδίδει ανακοινώσεις που αφενός επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης, αφετέρου παραδέχονται το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον ψηφιακό ανασχηματισμό των σχολείων – μάλιστα σε περιόδους δημοσιονομικής στενότητας.

Έτσι:
1. Μετά τη χθεσινή απαράδεκτη εικόνα

των μαθητών στο καφενείο, καθώς και την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στέλνουν εσπευσμένα 15 υπολογιστές. Ταυτόχρονα ομολογούν πως επί 8 μήνες δεν έκαναν τίποτα για το ψηφιακό εξοπλισμό στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης.

Δίχως ίχνος ντροπής αναφέρουν πως ο διευθυντής Εκπαίδευσης ζήτησε μόλις χθες(!) την καταγραφή των αναγκών.

Τι έκαναν τόσο καιρό; Απολύτως τίποτα! Ούτε στην Πεύκη Ηλείας, ούτε πουθενά αλλού. Παρόμοια, τίποτα δεν έπραξαν για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης, παρά μόνο ευχολόγια και ευχαριστίες στο πολυδιαφημισμένο Webex της Cisco.

Τώρα τρέχουν πανικόβλητοι για να διαχειριστούν την οργή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

2. Η  υπουργός Παιδείας

συνεχίζει απτόητη να κοροϊδεύει την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία. Μιλά για «μεμονωμένα προβλήματα και αρρυθμίες», όπως επίσης και για εξοπλισμό των μαθητών με «90.000 ηλεκτρονικές συσκευές».

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά, η πραγματικότητα συγκρούεται με την αλήθεια της κας Κεραμέως, αφού μόνο 20.000 συσκευές έχουν διανεμηθεί -και αυτές από δωρεές ιδιωτών και ιδρυμάτων.

Οι υπόλοιπες 70.000 έχουν απλώς ενταχθεί σε διαγωνισμό του ΕΣΠΑ και στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα φτάσουν στους μαθητές το Φεβρουάριο του 2021.

Ας απαντήσει επιτέλους η ΝΔ· ισχύει ή όχι πως δεν ξοδεύτηκε ούτε 1 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού των μαθητών; Ήταν άραγε και αυτή η δαπάνη «πεταμένα λεφτά» όπως στην περίπτωση των ΜΕΘ;

 3. Το γραφείο τύπου της ΝΔ,

με τη χθεσινή του ανακοίνωση, αναγνωρίζει πως το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προμήθευσε τα σχολεία με ηλεκτρονικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 68.6 εκατ. ευρώ. Τους ευχαριστούμε για τον ακριβή υπολογισμό και τη διαφήμιση.

Τους καλούμε να κάνουν τη σύγκριση με το δικό τους πρόγραμμα των 12 εκατ. ευρώ. Έπειτα ας ενημερώσουν και την υπουργό Παιδείας ώστε να σταματήσει να εκτίθεται και να ψευδολογεί πως δήθεν βρήκε μόνο 4.500 υπολογιστές στα σχολεία.

Καλούμε τη ΝΔ

αντί να εκδίδει ανακοινώσεις, που τελικά μόνο την κυβέρνησή της δυσφημούν, να συμβουλεύσει την υπουργό Παιδείας να δώσει λύσεις, τουλάχιστον για όσο διάστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να τη στηρίζει και την κρατά στη θέση της.

Λύσεις ανάλογες με αυτές που δόθηκαν στην Πεύκη Ηλείας, αλλά σε όλη τη χώρα.

Και όχι να στέλνει εξοπλισμό στους μαθητές μόνον όταν ξεσκεπάζεται και λαμβάνει δημοσιότητα το φιάσκο ή όταν αναγκάζεται να παρέμβει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

______________________

Τηλεκπαίδευση-Ανακοινώσεις
Δείτε την Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
Ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί στην κορύφωση της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης του αιώνα μας, να παίζει με τις αγωνίες των πολιτών. Ποντάρει στην καταστροφή μήπως ξεφύγει από τα στρατηγικά του αδιέξοδα. Εχοντας χτίσει την καριέρα πάνω στους «αγανακτισμένους» και στα «μαγκάλια» πιστεύει ότι μπορούν να επαναληφθούν σκηνές του παρελθόντος.
Σήμερα λοιπόν
έκανε σημαία φωτογραφία απο καφενείο της κοινότητας Πεύκης της Ηλείας την οποία μοίρασε ο ίδιος ο Κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου σε τοπικά ΜΜΕ. Το ζήτημα του τεχνολογικού εξοπλισμού για τα σχολεία όμως δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση και αποτυπώνει μια κατάσταση που δεν δημιουργήθηκε χθες και για την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύτατες ευθύνες.
Αν ενδιαφερόταν
για την ουσία ο κ.Τσίπρας  θα είχε πληροφορηθεί ότι ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας που ζήτησε απο χθες ενημέρωση από όλους τους διευθυντές σχολείων για προβλήματα και ελλείψεις ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για τις συγκεκριμένες ελλείψεις.
 Ο Δήμαρχος Πύργου
στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κοινότητα, ουδέποτε ενημερώθηκε από τον Κοινοτάρχη για τις ελλείψεις, τις οποίες πληροφορήθηκε σήμερα απο τα ΜΜΕ και καλύπτει αύριο σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, παραδίδοντας στην συγκεκριμένη κοινότητα 15 λάπτοπ (σε σύνολο 200 για ολόκληρο τον Δήμο).
Αυτό όμως
που πρωτίστως οφείλει να γνωρίζει ο κ.Τσίπρας είναι ότι με ευθύνη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νομοί της Δυτικής Ελλάδας το 2018 ήταν οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έλαβαν μερίδιο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 47.190.857 ευρώ για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και 21.460.210 ΙΕΚ και ΕΠΑΛ ολόκληρης της χώρας γιατί δεν υπέβαλαν έγκαιρα τη σχετική μελέτη με δική τους αποκλειστική  ευθύνη.
Ασφαλώς δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο από τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα πόνταραν στην καταστροφή. Το ίδιο κάνουν και τώρα.

Δείτε επίσης

Αναστασία Γκίκα: Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε άμεσα τυχόν αρρυθμίες και εμπόδια
Τηλεκπαίδευση 19.11: Στο σύνολο της σχολικής κοινότητας-Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας
Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί επιτέλους τέλος στον παραλογισμό που βιώνει η εκπαίδευση
Δωρεάν πρόσβαση μέσω τηλεφώνου στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση