Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τηλεκπαίδευση σε κλειστά σχολεία: 97,6% το ποσοστό συμμετοχής σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τηλεκπαίδευση σε κλειστά σχολεία: 97,6% το ποσοστό συμμετοχής σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο παρέθεσε σχετικά στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ, πριν από λίγο, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρέθεσε στοιχεία αναφορικά με την Τηλεκπαίδευση, η οποία πραγματοποιείται όπου υπάρχει αναστολή δια ζώσης λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα μ αυτά:
  • Ανέστειλαν τη λειτουργία τους 31.900 Τμήματα  εξ αιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών. Λειτουργούν δια ζώσης 48.000 Τμήματα περίπου.
  • Τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις 9:00 στα 31.134 Τμήματα, δηλαδή σε ποσοστό 97,6%.
  • Σε όσα Τμήματα δεν πραγματοποιήθηκε Τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οφείλεται σε προβλήματα ηλεκτροδότησης και σε καθυστερήσεις έναρξης της διαδικασίας Τηλεκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους, για την ετοιμότητα και τη συνέπειά τους.

Εχθές Τετάρτη 26.01.2020

εγκύκλιο ενημέρωσης,για την τηλεκπαίδευση και τα self-test απέστειλε στις ΠΔΕ, ΔΙΠΕ, ΔΙΔΕ της χώρας ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ κος Α. Κόπτσης, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι:

Υποχρεωτικά

θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση την Πέμπτη, 27.01 και την Παρασκευή 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων

πρέπει να έχουν αποστείλουν σε όλους τους μαθητές των σχολείων τους, έως τις 00 την Τετάρτη 26.1.2022, το πρόγραμμα μαθημάτων για Πέμπτη και Παρασκευή, καθώς και τους συνδέσμους webex (link) των εκπαιδευτικών του κάθε τμήματος, ώστε να υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε σχετικά
Πριν φύγετε
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση