Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τηλεκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα: Συνεχίζονται τα προβλήματα σύμφωνα με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ι. Σαρακιώτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τηλεκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα: Συνεχίζονται τα προβλήματα σύμφωνα με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Σαρακιώτη, ένα μήνα μετά την κατάθεση σχετικής Ερώτησης στη Βουλή.

Τηλεκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι οικογένειες τους, σχετικά με τον αποκλεισμό των παιδιών από την τηλεκπαίδευση, τα οποία υφίστανται ακόμη και σήμερα, στηλιτεύει ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Eνα μήνα μετά την υποβολή Eρώτησης για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι οικογένειες τους, σχετικά με την τηλεκπαίδευση, τα οποία υφίστανται ακόμη και σήμερα, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ κος Ι. Σαρακιώτης σε δήλωση του αναφέρει τα εξής:

 “Με ερώτησή μου το Νοέμβριο προς την Υπουργό Παιδείας, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί, ζήτησα μεταξύ άλλων, να καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα στα οποία εμπεριέχονται τα στοιχεία σχετικά με την καταγραφή και ικανοποίηση των αναγκών όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με σκοπό την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Έκπληκτος πληροφορήθηκα ότι, μόλις πριν από λίγες μέρες εστάλη έγγραφο προς τα σχολεία, με σκοπό να αρχίσει η σχετική καταγραφή.

Παρά το ότι, η χώρα διάγει το δέκατο μήνα από το ξέσπασμα της πανδημίας και ενώ η Κυβέρνηση γνώριζε την έλευση ενός δεύτερου κύματος της, δεν έπραξε απολύτως τίποτα για την εξασφάλιση της πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση.

Εν έτει 2020, υπάρχουν ακόμη μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στη μάθηση, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι “ανέμελος” δεν είναι μόνο ο Πρωθυπουργός, αλλά και η κα Κεραμέως“.

Δείτε την Ερώτηση για Τηλεκπαίδευση

Δείτε επίσης

Διευκρινίσεις διάθεσης ηλεκτρονικών συσκευών στις σχολικές μονάδες | Εγγραφο
Βαθμολογία Α τριμήνου Δημοτικών για το σχολικό έτος 2020-21: Πως θα παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου
Συζήτηση για ειδικά σχολεία στη Βουλή: O ΕΟΔΥ κάνει τεστ δειγματοληπτικά σε όλη την Ελλάδα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση