Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τις εισηγήσεις του ΙΕΠ για την Προγεννητική Αγωγή και την Ελληνική Αγωγή ζητά η Χαρά Κεφαλίδου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τις εισηγήσεις του ΙΕΠ για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Προγεννητικής Αγωγής και της Ελληνικής Αγωγής ζητά η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η κα Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, με την οποία ζητά την προσκόμιση των εισηγήσεων του ΙΕΠ, βάσει των οποίων έγινε η επιλογή του εκπαιδευτικού προγράμματος της Προγεννητικής Αγωγής και του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο “Ελληνική Αγωγή”, για χρήση στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Ακολουθεί η Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ)

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 Προς : Την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Χορήγηση των Εισηγήσεων του ΙΕΠ για εκπαιδευτικά προγράμματα της Προγεννητικής Αγωγής και της Ελληνικής Αγωγής.

 Κυρία Υπουργέ,

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησής μου στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή, σχετικά με τις διαδικασίες ελέγχου και έγκρισης από το ΥΠΑΙΘ των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προτάθηκαν από το ΙΕΠ για την εκπαίδευση των παιδιών, ζήτησα από την αρμόδια Υφυπουργό να μας καταθέσετε τις εισηγήσεις αλλά και την τεκμηρίωση που ήρθαν από τις υπηρεσίες του ΙΕΠ προς το διοικητικό συμβούλιο, γιατί θεωρώ ότι και εμείς αλλά και οι πολίτες πρέπει να ξέρουμε τι πήγε λάθος, τι πρέπει να διορθωθεί, ποιος έχει τελικά την ευθύνη, ποιος οφείλει να λογοδοτήσει για την κυκλοφορία στα σχολεία μας τέτοιου τύπου εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Επειδή στη συνέχεια, η αρμόδια Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι:

«Σε ό,τι αφορά την αρμοδιότητα και την εμπλοκή του Υπουργείου Παιδείας, οι αρμόδιες υπηρεσίες λαμβάνουν υπόψη τις γνωμοδοτήσεις του ΙΕΠ, τις εγκρίνουν τυπικά, γιατί το περιεχόμενο και η ουσία έχει εξεταστεί ήδη από τον ΙΕΠ και εκδίδουν σχετική απόφαση»,

Αιτούμαι την προσκόμιση των εισηγήσεων του ΙΕΠ, βάσει των οποίων έγινε η επιλογή του εκπαιδευτικού προγράμματος της Προγεννητικής Αγωγής και του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ελληνική Αγωγή», για χρήση στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Η αιτούσα Βουλευτής

Δείτε επίσης

Η νέα διαδικασία έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το ΙΕΠ: Τι ανακοινώθηκε στη Βουλή 

Κεφαλίδου για εκπαιδευτικά προγράμματα: “Όταν η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις, ένα “Συγνώμη λάθος” αρκεί;” 

Προγράμματα Ελληνικής Αγωγής: Διευκρινίσεις ΙΕΠ-Δήλωση Α. Γεωργιάδη-αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ 

Αλλαγή διαδικασίας έγκρισης προγραμμάτων από το ΙΕΠ με παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως 

Πρόγραμμα Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής: Ανάκληση από ΙΕΠ-Δήλωση Τζούφη για πνευματικό μεσαίωνα 

Κεραμέως σε Τσίπρα για την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη χρηματοδοτούσε με 100.000 € 

Δείτε επίσης

Νόμος 4887/2022-voucher εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις Υπουργείου Παιδείας σε ΦΕΚ 

Επιμόρφωση-Εργαστήρια Δεξιοτήτων 4η περίοδος: Αιτήσεις από τη Δευτέρα 07 έως Δευτέρα 28.02.2022 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση