Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τμήματα προσανατολισμού και επιλογής στο Γενικό Λύκειο: Καθορισμός προϋποθέσεων λειτουργίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τμήματα προσανατολισμού και επιλογής στο Γενικό Λύκειο: Καθορισμός προϋποθέσεων λειτουργίας με Απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Τμήματα προσανατολισμού και επιλογής στο Γενικό Λύκειο: Καθορισμός προϋποθέσεων λειτουργίας

Με την αριθμ. 96754/Δ2 Απόφασή του ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου καθόρισε τις  Προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής στο Γενικό Λύκειο.

Συγκεκριμένα:

Α. Καθόρισε τις προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού στο Γενικό Λύκειο:

1. Οπου η τάξη Γενικού Λυκείου λειτουργεί με ένα τμήμα.

2. Οπου η τάξη Γενικού Λυκείου λειτουργεί με δύο τμήματα.

3. Οπου η τάξη Γενικού Λυκείου λειτουργεί με τρία ή περισσότερα τμήματα.

Ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτώντων μαθητών μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού σε απομονωμένα Γενικά Λύκεια της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας αν η μετακίνηση των μαθητών είναι αντικειμενικά αδύνατη.

Για τα παραπάνω χρειάζεται:

Aιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και

Να υπηρετούν στα σχολεία αυτά ειδικότητες εκπαιδευτικών που μπορούν να καλύψουν τη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων.

Αν ο αριθμός των μαθητών που θέλουν να φοιτήσουν στην ίδια Ομάδα Προσανατολισμού υπερβαίνει τα ανώτατα όρια που προβλέπονται από τη νομοθεσία εγκρίνεται η λειτουργία και νέου τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού.

Β. Καθόρισε τις προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων μαθημάτων επιλογής στο Γενικό Λύκειο.

Και εδώ μπορεί να συσταθεί τμήμα παρακολούθησης μαθημάτων επιλογής με τη συμμετοχή και μικρότερου αριθμού μαθητών στην περίπτωση απομονωμένων Γενικών Λυκείων της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, όπου η μετακίνηση είναι αντικειμενικά αδύνατη.

Προϋποθέσεις η αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και

το να  υπηρετούν στα σχολεία αυτά ειδικότητες εκπαιδευτικών που μπορούν να καλύψουν τη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων.

Γ. Καθόρισε το τι γίνεται σε περίπτωση αλλαγής Ομάδας μαθημάτων Προσανατολισμού ή μαθήματος επιλογής σε περιπτώσεις μετεγγραφής.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Κώστας Λολίτσας
Κώστας Λολίτσας
Δείτε ακόμη

Ισοτίμηση πτυχίων ΤΕ με ΠΕ: Η Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας

Κριτήρια αντιστοίχισης Τμημάτων Σχολών Μηχανικών με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση