Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα κενά των εκπαιδευτικών και τις μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση.
Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Το Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αναφέρεται στα ακάλυπτα κενά εκπαιδευτικών και στον μόνιμο διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση.
Το Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ:
- Υποστηρίζει ότι με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και την έγκαιρη δέσμευση πιστώσεων για 37.000 αναπληρωτές, τα σχολεία ανοίγουν σήμερα με τα βιβλία και την πλειονότητα των εκπαιδευτικών στη θέση τους.
- Θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμα ακάλυπτα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που θα πρέπει να καλυφθούν με συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών.
- Ζητά να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο μόνιμος διορισμός των 4.500 εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, που θα έπρεπε ήδη να είχε πραγματοποιηθεί.
- Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα επιτρέψει, με τους αγώνες που θα αναπτύξει, να ακυρωθεί ή να υπονομευτεί κανένα από τα θετικά μέτρα που έχουν ληφθεί στη δημόσια εκπαίδευση την προηγούμενη περίοδο.
Δείτε την ανακοίνωση
Ανακοίνωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
«Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ευχόμαστε σε όλους και όλες τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς, καλή και δημιουργική χρονιά.
Για μια ακόμη χρονιά, με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και την έγκαιρη δέσμευση πιστώσεων για 37.000 αναπληρωτές, τα σχολεία ανοίγουν σήμερα με τα βιβλία και την πλειονότητα των εκπαιδευτικών στη θέση τους.
Παραμένουν βέβαια ακόμα ακάλυπτα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να καλυφθούν με συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών και να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο μόνιμος διορισμός των 4.500 εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, που θα έπρεπε ήδη να είχε πραγματοποιηθεί, όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένο.
Η νέα χρονιά ξεκινά όμως με αρνητικούς οιωνούς στο χώρο της εκπαίδευσης, αν κρίνουμε από τις πρώτες ρυθμίσεις και τις εξαγγελίες της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, η οποία φανέρωσε πολύ γρήγορα τις αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ν.Δ., αλλά και από την σιωπή του Κ. Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) για προσλήψεις στην εκπαίδευση.
Εκφράζουμε τη βεβαιότητά μας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα επιτρέψει, με τους αγώνες που θα αναπτύξει, να ακυρωθεί ή να υπονομευτεί κανένα από τα θετικά μέτρα που έχουν ληφθεί στη δημόσια εκπαίδευση την προηγούμενη περίοδο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το «παρών», με όλες του τις δυνάμεις, για την αποτροπή της οπισθοδρόμησης τόσο στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης όσο και στις συνθήκες εργασίας όλων των εκπαιδευτικών (δημόσιων και ιδιωτικών), με στόχο πάντα την υψηλού επιπέδου δημόσια εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες».
Δείτε επίσης
Νέα σχολική χρονιά 2019-20: Μηνύματα Υπουργού και Περιφερειακών Δ/ντών
Αποφάσεις πρόσληψης έως 11-09-2019, ΕΕΠ – ΕΒΠ
Προσλήψεις ΕΒΠ Αττικής για το 2019-20
Προσλήψεις ΕΕΠ – ΕΒΠ Κρήτης | Α Φάση 2019-2020
Προσλήψεις Σχολικών Νοσηλευτών Κεντρ. Μακεδονίας σε Γενικά Σχολεία
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/tmima-paidias-syriza-i-nea-xronia-ksekina-me-arnitikous-ionous-sto-xoro-tis-ekpedeusis/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.