Το νομοσχέδιο Αναβάθμιση Σχολείου και Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών: 172 άρθρα -Ενίσχυση της αυτονομίας σχολικών μονάδων-Αξιολόγηση-Ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης
Το νομοσχέδιο Αναβάθμιση Σχολείου και Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών
Σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ
Στόχος του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία ενός ακόμη καλύτερου σχολείου για τα παιδιά μας, που εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα εφόδια για το παρόν και το μέλλον τους, και η απελευθέρωση του δυναμικού των εκπαιδευτικών μας, σε ένα πλαίσιο μεγαλύτερης ελευθερίας, διαρκούς υποστήριξης και αυξημένης λογοδοσίας.
Η πρότασή αποτελείται από 3 αλληλένδετους πυλώνες:
- Την ενίσχυση της αυτονομίας των σχολικών μονάδων.
- Τη θέσπιση μηχανισμού αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών ως μηχανισμού βελτίωσης και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών.
- Την ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης ως κρίσιμων πυλώνων για την αποτελεσματική παιδαγωγική υποστήριξη του αυτόνομου σχολείου.
Επιπλέον,
εισάγεται για πρώτη φορά ένα οργανωμένο σύστημα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης με στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού επιπέδου του κλήρου, υπό την εποπτεία της Πολιτείας, και τη συνέχιση εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.
Δείτε το Σχέδιο νόμου “Αναβάθμιση σχολείου-ενδυνάμωση εκπαιδευτικών”
Δείτε την Παρουσίαση του νομοσχεδίου για το νέο σχολείο και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών από την Υπουργό ΠΑΙΘ κα Ν. Κεραμέως
Δείτε σχετικά
Τι περιέχει το νομοσχέδιο Αναβάθμιση του Σχολείου και Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις
Διάταξη: 1.100 οργανικές ΚΛ-Ψυχολόγων-Ανήκουν στα ΚΕΔΑΣΥ(τ. ΚΕΣΥ)-διατίθενται στις ΕΔΥ(τ. ΕΔΕΑΥ)
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών-3 πεδία: Διδακτική-Διαχείριση τάξης-Υπηρεσιακή συνέπεια/επάρκεια
Ενίσχυση ρόλου Διευθυντή σχολείου και στελεχών εκπαίδευσης στο νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ
Ενταξιακή εκπαίδευση: Με ποιους τρόπους ενισχύεται-Νομοσχέδιο ΥΠΑΙΘ
Δείτε ακόμη
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας 2021-22 από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ | Ονόματα
Διορισμένοι στην Ειδική Αγωγή-Δικαίωμα αίτησης στη Γενική για διορισμό –Τι ισχύει
Νομοθετικές ρυθμίσεις ΥΠΑΙΘ για Πρότυπα και Πειραματικά-ΑΕΙ-Αναπλήρωση αποσπασμένων στελεχών στο ΥΠΑΙΘ
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/to-nomosxedio-anavathmisi-sxoleiou-endunamwsi-ekpaideftikwn-172-arthra-238-selides/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.
1 Σχόλιο
Σχετικά με την αύξηση του αριθμού συμβούλων στο πεδίο της ΕΑΕΕ θεωρώ ότι είναι πιο λειτουργικό να έχουμε διακριτούς ρόλους. Συμβούλους για τις δομές ειδικής αγωγής, συμβούλους για την ενταξιακή και βεβαίως συμβούλους για το ΕΕΠ και ΕΒΠ.