Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Tο ΠΑΜΑΚ συζητά: Η πανδημία θα αλλάξει τον κόσμο; | Πέντε βίντεο συζητήσεων στο YouTube

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tο ΠΑΜΑΚ συζητά: Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργάνωσε πέντε ηλεκτρονικές συζητήσεις για επίκαιρα ζητήματα που πρόκειται να μας απασχολήσουν μετά την πανδημία.

Tο ΠΑΜΑΚ συζητά

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

“Αγαπητοί απόφοιτοι,

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ τις πέντε συζητήσεις που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιό μας για οικονομία, διεθνές περιβάλλον, πολιτισμό και δημιουργία, τεχνολογία, καινοτομία, εκπαίδευση και επικοινωνία, δίκαιο, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και διακρίσεις, τομείς που εξετάστηκαν κατά τις πέντε ημέρες των συζητήσεων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020.

Εκτός από τους 26 εισηγητές ή συντονιστές, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το σύνολο των Σχολών του Ιδρύματος και με ποικίλα γνωστικά αντικείμενα και διαφορετικές φιλοσοφικές και θεωρητικές αναφορές, στις συζητήσεις έλαβαν μέρος καθηγητές και φοιτητές από το ίδιο το Πανεπιστήμιο, άλλα ΑΕΙ, αλλά και κοινό από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δηλώσεις Πρύτανη

Όπως επισήμανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, σε ευχαριστήριο μήνυμά του προς το σύνολο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Ιδρύματος έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας, «δείξαμε ότι έχουμε τα αντανακλαστικά και την ευαισθησία να αφουγκραζόμαστε κοινωνικές ανησυχίες, ερωτήματα και προβληματισμούς.

Αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε πρωτοπόροι διοργανώνοντας πρώτοι ανάμεσα σε όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας μία πολυήμερη εκδήλωση στην οποία το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με τις δικές του δυνάμεις, προσεγγίζει επιστημονικά εξαιρετικά επίκαιρα και φλέγοντα ζητήματα, εκθέτει τους προβληματισμούς του, ακούει και συζητά, κάνοντας πράξη αυτό που συνήθως αποκαλούμε εξωστρέφεια και κοινωνική προσφορά»”.

Βίντεο

1. Η πανδημία θα αλλάξει τον κόσμο;

2. «Οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο»

3. «Διεθνές περιβάλλον, Πολιτισμός και Δημιουργία εν μέσω πανδημίας»

4. «Πανδημία και Τεχνολογία: Προκλήσεις για την καινοτομία, την εκπαίδευση και την επικοινωνία»

5. «Δίκαιο, Δημοκρατία, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διακρίσεις στην εποχή του κορωνοϊού»

Δείτε επίσης

Αντιστοιχίες Τμημάτων ΑΕΙ-Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών

Διαδικασίες υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων 2020: Από Δευτέρα 29.06 έως 17.07.2020 

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός JA Enterprise Challenge 2020: Στην Ελλάδα και στο DR-IV το βραβείο Ψηφιακής Καινοτομίας 

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Βραβεία σε διακεκριμένους νέους επιστήμονες για το 2021 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση