Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

To Sakidio-Ημέρα της Γυναίκας: Γυναίκες της επιστήμης – video αφιέρωμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

To Sakidio-Ημέρα της Γυναίκας: Γυναίκες της επιστήμης – video αφιέρωμα – “Τιμούμε τον αγώνα των γυναικών που κατάφεραν, εν μέσω αποκλεισμών, να προχωρήσουν και να διαπρέψουν στο χώρο των επιστημών”.

To Sakidio-Ημέρα της Γυναίκας

Δύο εκπαιδευτικοί, ο Δημήτρης Αίσωπος και η Ευτυχία Πλακαρού δημιούργησαν To Sakidio, ένα κανάλι στο YouTube με εκπαιδευτικά βίντεο για μικρούς και μεγάλους και θέματα από διάφορους τομείς της σχολικής αλλά και της κοινωνικής ζωής.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας To Sakidio ετοίμασε ένα video-αφιέρωμα στις Γυναίκες της Επιστήμης.

Ακολουθεί το εισαγωγικό σημείωμα, το σχετικό video καθώς και λίγα λόγια για To Sakidio

Εισαγωγικό σημείωμα

Τετάρτη 8 Μαρτίου είναι η Ημέρα της Γυναίκας

Γνωρίζοντας ότι η εκπαίδευση παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των μελλοντικών πολιτών, τιμώντας τη μέρα της γυναίκας, με το παράδειγμα και το βίωμα, επιχειρούμε ν αποδομήσουμε τα στερεότυπα του φύλου και να προωθήσουμε την ισότητα.

Εστιάζουμε περισσότερο στη στερεοτυπική άποψη ότι τα κορίτσια δεν τα καταφέρνουν στις θετικές επιστήμες.

Με το video-αφιέρωμα στις Γυναίκες της Επιστήμης, τιμούμε τον αγώνα των γυναικών που κατάφεραν, εν μέσω αποκλεισμών, να προχωρήσουν και να διαπρέψουν στο χώρο των επιστημών, να επηρεάσουν τις κοινωνίες που ζούσαν και ν’ αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Συμβάλουμε, μέσω του θετικού προτύπου, στην αποδόμηση των στερεοτυπικών αντιλήψεων, που υπό προϋποθέσεις, γίνονται αιτία βίαιων συμπεριφορών.

Με τα φύλλα εργασίας που υποστηρίζουν το βίντεο, ολοκληρώνεται η παρέμβασή μας.

Ελπίζουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας ώστε οι επόμενες γενιές να τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όχι για την ανάγκη προστασίας των αυτονόητων δικαιωμάτων τους, αλλά για τη διαχρονική προσφορά τους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της επιστήμης.

Το βίντεο

Λίγα λόγια για To Sakidio

Είμαστε ο Δημήτρης Αίσωπος, ειδικός παιδαγωγός ( 2ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Βόλου) και η επίσης εκπαιδευτικός κ. Ευτυχία Πλακαρού (27ο Δημοτικό σχολείο Βόλου), δημιουργοί του To Sakidio. To Sakidio είναι ένα website με δικό του κανάλι στο Youtube, με εκπαιδευτικά βίντεο για μικρούς αλλά.. και μεγάλους.

Για κάθε βίντεο που δημιουργούμε ετοιμάζουμε και προτεινόμενη διδακτική αξιοποίηση αυτών, με φύλλα εργασίας, κουίζ, παιχνίδια ρόλων και πολλά πολλά ακόμα..

Κανάλι στο YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCYf3OcCzB2KoE3p9-Z9stMQ

Website : https://tosakidio.gr/

Social media

Facebook page : https://www.facebook.com/profile.php?id=100086340215314

Instagram profile : https://www.instagram.com/to_sakidio/

Δείτε την  υποσελίδα του website, https://tosakidio.gr/videos/ στην οποία υπάρχουν όλες οι κατηγορίες θεμάτων που έχουμε. Στα επάνω επάνω, θα βρείτε τα πιο πρόσφατα βίντεο που έχουν ανέβει. Καθώς scrollάρετε προς τα κάτω θα δείτε κάποιες κασέτες που γράφουν ΠΡΟΣΕΧΩΣ. Αυτά δεν έχουν ανέβει ακόμα, καθώς ανεβάζουμε βίντεο κάθε Δευτέρα.

Πατώντας λοιπόν μία κασέτα από αυτές που έχουν δημοσιευτεί (που δε γράφουν ΠΡΟΣΕΧΩΣ δηλαδή) θα βρείτε την διδακτική αξιοποίηση μας. Εκεί υπάρχει και σύνδεσμος που σε οδηγεί στο Google drive για να κατεβάσεις σε μορφή .pdf τα φύλλα εργασίας. Το υλικό είναι ΔΩΡΕΑΝ. Σε όλα μας τα βίντεο υπάρχει η δυνατότητα, για τα άτομα με προβλήματα ακοής, να τα βλέπουν με ελληνικούς υπότιτλους που έχουμε ενσωματώσει.

Δείτε σχετικά

Το σακίδιο-tosakidio: Αποθετήριο εκπαιδευτικών video με υλικό διδακτικής αξιοποίησης-Ξεκίνησε με Ελεν Κέλερ και Λουί Μπράιγ 

Δείτε επίσης

Ψυχολογική υποστήριξη θυμάτων των Τεμπών: Συγκροτήθηκε δίκτυο κλινικών και μονάδων ψυχικής υγείας | Λίστα 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση