Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τόνωση των εξ αποστάσεως ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων αποφάσισε η Πρυτανεία Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τόνωση των εξ αποστάσεως ημερίδων,σεμιναρίων και συνεδρίων: Παράλληλα, παρέχονται πληροφορίες από την Ελληνική Κοινότητα Καταλονίας προς τους ενδιαφερόμενους για πρακτική άσκηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ Placement.

Τόνωση των εξ αποστάσεως ημερίδων,σεμιναρίων και συνεδρίων

Η απόφαση

“Το Πρυτανικό Συμβούλιο, στη Συνεδρία του αρ. 1597/24-4-2020, αποφάσισε να ενημερώσει όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας ότι ενθαρρύνει όλες τις πρωτοβουλίες για την οργάνωση και υλοποίηση των ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων αλλά και πολιτιστικών δράσεων με διαδικασίες εξ αποστάσεως κάνοντας χρήση των υποδομών του Ιδρύματος, όπως το Live Streaming της αίθουσας «Γεώργιος Μυλωνάς», την πλατφόρμα σύγχρονης επικοινωνίας MS Teams και άλλων ψηφιακών μέσων (e-Course, e-Presence, g-Hangouts, κ.λπ.).

Δεν αφήνουμε καμία ημέρα χαμένη, επικοινωνούμε με τους συναδέλφους, τους φοιτητές μας και με την κοινωνία, μέχρι να επανέλθει η λειτουργία του Πανεπιστημίου σε κανονικές συνθήκες. Κρατάμε ανοιχτό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων”.

Έγγραφο προς τους ενδιαφερόμενους για Erasmus+ Placement

Παράλληλα, η Διεύθυνση Δημόσιων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλεί τους ενδιαφερόμενους να διαβάσουν το έγγραφο της Ελληνικής Κοινότητας Καταλονίας με θέμα: Διαθεσιμότητα σχολικής μονάδας για την υποδοχή φοιτητών με σκοπό την Πρακτική Άσκηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ Placement (ΤΜΗΜΑ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ).

Ακολουθεί το έγγραφο

“Με το παρόν επιθυµούµε τη δήλωση διαθεσιµότητας του Τµήµατος Ελληνικής Γλώσσας για Ενήλικες της Ελληνικής Κοινότητας Καταλονίας (Βαρκελώνη) για την υποδοχή φοιτητών από Τµήµατα Φιλολογίας ελληνικών πανεπιστηµίων στο πλαίσιο υλοποίησης πρακτικής άσκησης προγράµµατος Erasmus + Placement.

Πρωτίστως, απευθυνόµαστε σε φοιτητές Μεταπτυχιακών Προγραµµάτων πάνω στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/ Ξένης ή Μεταπτυχιακών Προγραµµάτων Εφαρµοσµένης Γλωσσολογίας, και κατόπιν σε προπτυχιακούς φοιτητές Φιλολογίας που βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους. Ο παρών φορέας δύναται να δεχθεί έως τρεις (03) φοιτητές/φοιτήτριες κάθε φορά, για το χρονικό διάστηµα το οποίο ορίζεται από το πρόγραµµα Erasmus + Placement, ώστε να καλυφθεί µε τον αντίστοιχο αριθµό φοιτητών όλη η ακαδηµαϊκή χρονιά διάρκειας εννέα (9) µηνών. Η περίοδος έναρξης της πρακτικής άσκησης είναι η 15η Σεπτεµβρίου 2020 και η περίοδος λήξης η 30η Ιουνίου 2021.

Καθήκοντα υποψηφίων

Τα καθήκοντα των υποψηφίων για πρακτική άσκηση φοιτητών είναι τα εξής:

1. Παρακολούθηση µαθηµάτων ελληνικής ως ξένης γλώσσας (Classroom Observations)

2. Διδασκαλία µαθηµάτων ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε ενήλικες (Επίπεδα Γλωσσοµάθειας Α1-Γ1)

3. Υποστήριξη στο διδακτικό προσωπικό του Τµήµατος Ελληνικής Γλώσσας για Ενήλικες (teacher assistant)

4. Δηµιουργία διδακτικού υλικού

5. Συµµετοχή σε ερευνητικό πρόγραµµα που διεξάγεται στην Ελληνική Κοινότητα Καταλονίας (research assistant) πάνω στην Εκµάθηση και Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας

6. Διοικητική υποστήριξη (αρχειοθέτηση και ταξινόµηση εκπαιδευτικού υλικού)”

Μπορείτε να βρείτε εδώ το έγγραφο της Ελληνικής Κοινότητας Καταλονίας.

Δείτε επίσης

Φοιτητικά συγγράμματα: 225.813 δηλώσεις φοιτητών-1.184.988 συγγράμματα σε 17 ημέρες

Συγγράμματα φοιτητών: Δυνατότητα επιλογής ενός επιπλέον ηλεκτρονικού-διευκολύνσεις 

Ανάμεσα στις 300 καλύτερες Νομικές Σχολές του κόσμου και εκείνη του ΕΚΠΑ

Φοιτητικός διαγωνισμός “Νίκος Αναλυτής” για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Από το CSR Hellas

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση