Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τοποθετήσεις νεοδιόριστων-ανάληψη υπηρεσίας: Οι πυρκαγιές αλλάζουν τις ημερομηνίες;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τοποθετήσεις νεοδιόριστων-ανάληψη υπηρεσίας: Οι πυρκαγιές αλλάζουν τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας όπως όλα δείχνουν-Οι περσινές ημερομηνίες πρόσκλησης για πρόσληψη και ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Τοποθετήσεις νεοδιόριστων-ανάληψη υπηρεσίας

Σε αλλαγές απ ότι φαίνεται προχωρά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με το σχεδιασμό του για τους νεοδιόριστους, το ΦΕΚ των διορισμών, την ορκωμοσία  και την ανάληψη υπηρεσίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα από τις πυρκαγιές και τους πληγέντες από αυτές.

Συγκεκριμένα το ΥΠΑΙΘ

σκέπτεται να ορίσει ως ημερομηνία για τους νεοδιόριστους που οφείλουν να παρουσιαστούν στον προϊστάμενο της οικείας Δ/νσης Εκπαίδευσης για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την 16η Αυγούστου 2021, μετά την εορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Το δε ΦΕΚ των διορισμών με τα ονόματα και τις προθεσμίες αναμένεται, αν δεν αλλάξει κάτι,  να εκδοθεί την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021.

Δείτε
Νεοδιόριστοι-Νομοθετικό πλαίσιο: Τοποθέτηση-Υπηρεσιακές μεταβολές-Μισθοδοσία-Μονιμοποίηση
Η σειρά διορισμού κατά κλάδο και ειδικότητα: Τι προβλέπει ο νόμος

_______________

Αναφορικά με τις ημερομηνίες της πρόσκλησης για πρόσληψη και ανάληψης υπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ-ΕΒΠ πέρυσι το 2020-21
Α. Στο ΦΕΚ B 3344 – 10.08.2020 δημοσιεύθηκε η υπ. αριθμ. 104627/ΓΔ5 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως με  τη ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).
Β. Η Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων το σχολικό έτος 2020-2021, δημοσιεύθηκε στις 12 Αυγούστου 2020
Γ. Η υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ήταν από 13 έως 18 Αυγούστου 2020
Δ. Η Πρόσκληση υποψήφιων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού
Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αίτησηςδήλωσης περιοχών για πρόσληψη προσωρινών
αναπληρωτών το σχολικό έτος 20202021 δημοσιεύθηκε στις 13 Αυγούστου 2020
Ε. Η υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ  ήταν από 14 έως 19 Αυγούστου 2020.
ΣΤ. Στις 26 Αυγούστου 2020 ανακοινώθηκαν:
15.422 προσλήψεις αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2020-2021.
5.653 προσλήψεις αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2020-2021.
3.862 προσλήψεις αναπληρωτών μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το διδακτικό έτος 2020-2021.
Οι προσλαμβανόμενοι όφειλαν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία στα οποία τοποθετήθηκαν, με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, από 1 έως και  2 Σεπτεμβρίου 2020.

Δείτε επίσης

Πτυχία ΤΕΙ: Δεν αποτελούν πτυχία ΑΕΙ αν αποκτήθηκαν προ του νόμου 2916/2001-Γνωμοδότηση ΝΣΚ
 Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί σε Χαλκίδα-Αιδηψό: Για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση