“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τοποθέτηση Τζούφη για αύξηση πιστώσεων αναπληρωτών και σημαιοφόρους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Τοποθέτηση Τζούφη για αύξηση πιστώσεων αναπληρωτών και σημαιοφόρους: Δελτίο Τύπου της αναπληρώτριας Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τοποθέτηση Τζούφη για αύξηση πιστώσεων

Λάβαμε και δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου σχετικά με τη χθεσινή τοποθέτηση της Αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κας Μερόπης Τζούφη, σχετικά με την επιλογή σημαιοφόρων στα Δημοτικά Σχολεία και την αύξηση των διαθέσιμων πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Δελτίο Τύπου

Η Μ. Τζούφη για επιλογή σημαιοφόρων & αύξηση πιστώσεων για προσλήψεις εκπαιδευτικών

 Video ομιλίας: https://www.youtube.com/watch?v=UDLbwjHQz7E

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η Αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη για τις τροπολογίες που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχετικά με την επιλογή των σημαιοφόρων στα Δημοτικά Σχολεία και την αύξηση των πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.

Η βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της αύξησης της δημόσιας δαπάνης για την Παιδεία και συνακόλουθα, υπέρ της αύξησης των διαθέσιμων πιστώσεων για προσλήψεις στη γενική, επαγγελματική και ειδική εκπαίδευση.

Υπογράμμισε ωστόσο, πως με τη συγκεκριμένη ρύθμιση η Κυβέρνησηαναγνωρίζει τις τεράστιες ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος σε επίπεδο στελέχωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε πως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε τις μόνιμες προσλήψεις 15.000 δασκάλων και καθηγητών, μερίμνησε για την αύξηση της χρηματοδότησης και θεσμοθέτησε τον κανόνα 1:1 στις αποχωρήσεις-προσλήψεις.

Στο σημείο αυτό κατηγόρησε πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε στην πράξη τους 10.500 μόνιμους διορισμούς, ενώ η έλλειψη συντονισμού και οι καθυστερήσεις απειλούν την ολοκλήρωση των 4.500 προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή.

Η βουλευτής Ιωαννίνων ανέφερε πως τα επιχειρήματα του Υπουργείου Παιδείας εξαντλήθηκαν, σχετικά με τις καθυστερήσεις στις μόνιμες προσλήψεις και πως οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων αποτυπώνονται στις διαρκείς αυξήσεις των πιστώσεων για την κάλυψη των κενών.

Ακόμα ανέφερε πως μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας, το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό.

Όσον αφορά την επιλογή σημαιοφόρων, η κα Τζούφη υπερτόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με την κατάργηση της κλήρωσης μεταξύ όλων των μαθητών, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι κατασκευάζει μια νέα δική της «αριστεία» και υποβαθμίζει τη σημαία από σύμβολο ενότητας σε έπαθλο επιβράβευσης. Παράλληλα, δημιουργεί συνθήκες εξοντωτικού ανταγωνισμού μεταξύ των μαθητών του Δημοτικού.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Κυβέρνηση επενδύει στη σοφιστεία της αριστείας, ωστόσο η ευαισθησία της εξαντλείτε όταν πρόκειται για την τοποθέτηση διοικητή της ΕΥΠ, όταν προωθούνται αναξιοκρατικές τοποθετήσεις σε δημόσιους οργανισμούς και όταν αλλάζουν οι προϋποθέσεις για την πρόσληψη συμβούλων Υπουργών».

Επιπρόσθετα σημείωσε πως:

«η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καθησυχάσει το συντηρητικό της ακροατήριο, το οποίοαισθάνεται προδομένο από την μετεκλογική αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών και τους χειρισμούς στο προσφυγικό. Για τους λόγους αυτούς όμως δεν χρειάζεται να την πληρώσουν οι μαθητές του δημοτικού και να μπολιαστούν με αναχρονιστικές και επικίνδυνες ιδέες».

Η Αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην απόφαση-κόλαφο του ΣτΕ, κατηγορώντας την Κυβέρνηση πως παρακάμπτει τη σχετική νομολογία, σύμφωνα με την οποία, η επίδοση των μαθητών δεν είναι αποφασιστικής σημασίας κριτήριο για την επιλογή του σημαιοφόρου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, κάλεσε την Κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη και η επιλογή σημαιοφόρων να γίνει βάσει του ισχύοντος πλαισίου.

Σημειώνεται πως η χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας σημαδεύτηκε από την αήθη επίθεση της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως προς τον Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη, η οποία αν και γνώριζε προσωπικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο βουλευτής της Α’ Αθήνας, τον κατηγόρησε για προσχηματικό ενδιαφέρον και απουσία από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Η κυρία Κεραμέως προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα με δήλωσή της, αργά το βράδυ, στο twitter, αναφέροντας πως ήρθε σε επικοινωνία με τον Τομεάρχη Παιδείας μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η Υπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένη εδώ και αρκετές ημέρες.Επίσης κατηγόρησε την Αναπλ. Τομεάρχη Μερόπη Τζούφη για απουσία από τη διαδικασία, αν και η βουλευτής Ιωαννίνων είχε ήδη τοποθετηθεί από το βήμα της Βουλής, ενώ αργότερα ζήτησε το λόγο ώστε να καταγγείλει την άνευ προηγουμένου τοποθέτηση της Υπουργείου Παιδείας προς το πρόσωπο του Νίκου Φίλη.

Video τοποθέτησης: https://www.youtube.com/watch?v=CrP9aoYCulo&t=

Επισυνάπτονται επίσης:

Tο video από την τοποθέτηση στην Ολομέλεια: 
https://www.youtube.com/watch?v=UDLbwjHQz7E
Tο video από την τοποθέτηση μετά την αήθη επίθεση της Υπουργού Παιδείας προς τον Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη:
https://www.youtube.com/watch?v=CrP9aoYCulo

_____________________

Δείτε

Κεραμέως στη Βουλή για πιστώσεις αναπληρωτών και σημαιοφόρους | Video

______________________

Δείτε επίσης

Φίλης για Κεραμέως: Γνώριζε πως απουσίαζα λόγω θεραπειών – Ολο το ιστορικό

ΣΥΡΙΖΑ προς Κεραμέως: Αναμένουμε δημόσια συγγνώμη στον Νίκο Φίλη

Σύριζα για Κυβέρνηση σχετικά με το non paper για τη σημαία: «Συμπεριφέρονται ως άλλοι Βουρβόνοι»

Θεσμική εκτροπή οι Εγκύκλιοι ΥΠΑΙΘ για επιλογή σημαιοφόρων | Εγγραφο ΔΟΕ

____________________

Πριν φύγετε

Κάλεσμα διαλόγου για την Ανώτατη Εκπαίδευση προς τα κόμματα από το ΥΠΑΙΘ | Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας στη Βουλή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση