Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τραγική απώλεια μαθητή Ειδικού Σχολείου λόγω κορονοϊού: Αναφορά στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τραγική απώλεια μαθητή Ειδικού Σχολείου λόγω κορονοϊού: Αναφορά στη Βουλή από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Ζητούν απαντήσεις  και ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που να ικανοποιούν τα αιτήματα των Συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων.

Τραγική απώλεια μαθητή Ειδικού Σχολείου

Με αφορμή την τραγική απώλεια μαθητή Ειδικού Σχολείου του Πειραιά λόγω κορονοϊού, οι Βουλευτές Α ́ Πειραιά Θεόδωρος Δρίτσας και Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφων Αλεξιάδης κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή

  • την Επιστολή του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (αρ. πρωτ. 27/ 05.03.21),
  • την ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη(06.03.21),
  • τo Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής (06.03.21) και
  • την Ανακοίνωση της Α ́ΕΛΜΕ Πειραιά (06.03.21).

Δια των επιστολών αυτών, καταγγέλλουν την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους μαθητές και τους εργαζόμενους των σχολείων ειδικής αγωγής.

Στις ανακοινώσεις τους οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και Γονέων εκφράζοντας τα συλλυπητήρια τους στους οικείους του μαθητή που απώλεσε τη ζωή του, αναφέρονται σε απουσία κυβερνητικής παρέμβασης και μέριμνας για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν

  • Χωρίς τη λήψη πραγματικών προστατευτικών και προληπτικών μέτρων, χωρίς ένα σχέδιο τακτικών τεστ σε μαθητές και εργαζόμενους,
  • χωρίς καμία μέριμνα για εντοπισμό, καταγραφή και κυρίως για συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες,
  • χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα για την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών,
  • χωρίς να έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα,
  • χωρίς να έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό σχολικών νοσηλευτών και ΕΒΠ για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα,

τα Ειδικά Σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος της πανδημίας, να λειτουργούν ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές.

Οι Σύλλογοι υπενθυμίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν γονείς, εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ για τη λειτουργία της πιο ευαίσθητης δομής της εκπαίδευσης, με παιδιά που χρήζουν πολλαπλής φροντίδας, καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους για ασφαλή σχολεία, καλούν γονείς και εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής την Τρίτη 09.03.21 και ώρα 13.00.

Οι Βουλευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν απαντήσεις από τους Υπουργούς και ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειές τους που να ικανοποιούν τα αιτήματα των Συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων.

Δείτε την Αναφορά ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια μαθητή Ειδικού Σχολείου Πειραιά από κορονοϊό

Δείτε επίσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Προγραμματισμός απεργιακών κινητοποιήσεων σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου από 04.03.2021
Βάνα Παπαευαγγέλου: Tα μικρά παιδιά έχουν πια ιδρυματοποιηθεί μέσα στο σπίτι, αγκαλιά με το τάμπλετ
Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση-Ταχύρρυθμη Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών: Πληροφορίες από το ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση