Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τραγική απώλεια συναδέλφου: Ανακοινώσεις Συλλόγου Διδασκόντων 6ου Ειδικού Αθηνών-ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τραγική απώλεια συναδέλφου: Ανακοινώσεις Συλλόγου Διδασκόντων 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών – Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Αττικής.

Τραγική απώλεια συναδέλφου
Δημοσιεύονται ακολούθως:
 • Η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών για την απώλεια της συναδέλφου Δήμητρας Ιωσηφίδου.
 • Η ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.
 • Το τελευταίο πρόγραμμα εργοθεραπείας που εκπόνησε.

________________________

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών
“Καλό ταξίδι Δήμητρα,
Απρόοπτα, ξαφνικά έφυγες!
Τη μια στιγμή μας διάβαζες για τους μικρούς μάγους της κουζίνας, τους αγαπημένους σου μαθητές που πάντα φρόντιζες και υποστήριζες με πολύ σεβασμό, αγάπη και γνώση.
Ήταν το τελευταίο σου πρόγραμμα. Κλεισμένοι όπως είμαστε από τον κορωνοϊο, έλεγες, ας μπούμε στη κουζίνα να κάνουμε κάτι δημιουργικό και βιωματικό.Πάντα ήσουν υπέρμαχους της Βιωματικής Μάθησης από τα χρόνια του Δρομοκαειτείου ακόμα!
Ήσουν ένας άοκνος εργάτης της ειδικής αγωγής και της εργοθεραπείας, τριάντα και πλέον χρόνια! Και έφυγες μάχημη!
Καλό σου ταξίδι, Συναδέλφισσα!
Η κηδεία της συναδέλφου Δήμητρας Ιωσηφίδου θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρά της, το χωριό Δάφνη, Κύδρας του Νομού Πέλλης, την Τρίτη 23 Μαρτίου στις 4 μμ.
Σύλλογος Διδασκόντων 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΑΘηνών”

________________________

Η ανακοίνωση του Συλλόγου  Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Αττικής
Αθήνα, 21-03-2021
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΕΚΤΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε την αιφνίδια απώλεια της  συναδέλφου εργοθεραπεύτριας Δήμητρας Ιωσηφίδου, την Πέμπτη 18-3-2021. Η τραγική είδηση του θανάτου της αγαπημένης Δήμητρας, γέμισε την ψυχή όλων όσων εργάζονται στην Ειδική Εκπαίδευση με ανείπωτο πόνο.

Όσοι γνώριζαν το έργο της μιλάνε για μια εξαίρετη συνάδελφο και επιστήμονα που διαπνεόταν από τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς και είχε προσφέρει πολλά, όχι μόνο στον χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης που με ζήλο υπηρετούσε, όσο και στο μεγάλο όραμα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

Θα μας λείψει το χαμόγελο, το ζεστό της βλέμμα, η θετική της διάθεση! Έχουμε πραγματική ανάγκη από ανθρώπους και επιστήμονες, όπως ήταν η Δήμητρα! Η απώλειά της αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο της Ειδικής Εκπαιδευσης…

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπαράστασή του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους της. Η σκέψη και η καρδιά μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά τους.

________________________

Το τελευταίο πρόγραμμα εργοθεραπείας που εκπόνησε.
ΟΨΟΠΟΙΩΝ ΜΑΓΓΑΝΕΙΑΙ
ΜΑΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΩΝ

ΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ (ΤΩΡΑ ΣΧΟΛΕΙΟ), ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΚΕΥΗ, ΜΙΑ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΟΡΕΞΗ!! ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΡΑΝΤΕΒΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!  ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΜΙΣΕ ΜΟΣΧΟΒΟΛΙΕΣ!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ! ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΞΕΧΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ, ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΔΕΣΜΑΤΑ, ΑΛΛΟΤΕ ΑΛΜΥΡΑ, ΑΛΛΟΤΕ ΓΛΥΚΑ.

ΖΥΜΩΝΟΥΝ, ΠΛΑΘΟΥΝ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝ, ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ, ΨΗΝΟΥΝ. ΟΣΦΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΩΪΚΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΕΥΗ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ!

ΕΠΕΙΤΑ ΜΕ ΠΟΣΟ ΚΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ! ΩΣΑΝ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΚΕΡΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΥΣΤΕΡΑ, ΚΟΝΤΟΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ!

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΓΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ  <<ΟΨΟΠΟΙΩΝ ΜΑΓΓΑΝΕΙΑΙ>> ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ……………………………………………………………

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

 1. ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ / ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
 2. ΣΟΦΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ / ΔΑΣΚΑΛΑ
 3. ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΨΩΜΑ-ΜΑΚΡΗ / ΔΑΣΚΑΛΑ

ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:

 1. ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΑΥΛΟΥ / ΔΑΣΚΑΛΑ
 2. ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΤΑΜΠΟΥΡΗ / ΔΑΣΚΑΛΑ
 3. ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ / ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
 4. ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΖΑΒΕΚΙΑΡΗΣ / ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
 5. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΥΡΓΟΛΙΟΣ / ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

  ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ

  ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ      

Δείτε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα-Σύνδρομο Down: 21.03.2021-Κανένας μόνος του στην πανδημία-Video με τραγούδι του Sting
Εθνικός Υμνος στη νοηματική για πρώτη φορά-Video με μαθητές Ειδικού Κωφών-Βαρηκόων Θεσ/νίκης
Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στο Υπ. Παιδείας για τα ανοιχτά Ειδικά σχολεία-Τι ειπώθηκε
Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο: Παρουσίαση του έργου από τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση