Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τράπεζα θεμάτων-εξετάσεις: Διεξήχθησαν στην Γ Λυκείου-Αναβλήθηκαν στην Α και Β Λυκείου-Αντιδράσεις κoμμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τράπεζα θεμάτων-εξετάσεις: Διεξήχθησαν στην Γ Λυκείου-Αναβλήθηκαν για την Α και Β Λυκείου-Αναμένεται ανακοίνωση από το ΙΕΠ-Αντιδράσεις από ΟΛΜΕ και πολιτικά κόμματα

Τράπεζα θεμάτων-εξετάσεις

Κανονικά διεξήχθησαν οι προαγωγικές εξετάσεις για την Γ Λυκείου, αν και με καθυστέρηση λόγω του προβλήματος με την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, όπου οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούσαν να κληρώσουν τα θέματα των εξετάσεων.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε γύρω στις 9 το πρωί, όμως μαθητές της Α και της Β Λυκείου δεν έδωσαν τελικά εξετάσεις όπως μεταδίδει η ΕΡΤ και η δημοσιογράφος Ελίνα Κολύβα.

1900 Λύκεια όλης της χώρας μπήκαν ταυτόχρονα στην πλατφόρμα για να αντλήσουν τα θέματα των εξετάσεων, με αποτέλεσμα η πλατφόρμα να λειτουργεί με πολύ αργούς ρυθμούς και ελάχιστα σχολεία κατόρθωσαν τελικά να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις. Τα περισσότερα σχολεία ανέβαλαν τις εξετάσεις για την Α και τη Β Λυκείου, μιας και έχει προτεραιότητα η Γ Λυκείου γιατί αύριο είναι η τελευταία ημέρα εξετάσεων και την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή είναι η πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα  ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια αναβολής των προαγωγικών εξετάσεων. Οι μαθητές της Α και Β Λυκείου που δεν εξετάστηκαν σήμερα θα εξεταστούν την τελευταία ημέρα δηλσδή στις 15 Ιουνίου.

UPDATE

Ενημέρωση για τις εξετάσεις στα Λύκεια και την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων από τα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφ. Διακ/σης 

Η ΟΛΜΕ πρότεινε να εξετασθούν οι μαθητές χωρίς τις διαδικασίες της Τράπεζας Θεμάτων κάτι που όμως δεν μπορούσε να συμβεί εξαιτίας των σχετικών νομοθετικών προβλέψεων – Δείτε αναλυτικά εδώ

Η σημερινή κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων προκάλεσε αντιδράσεις και από τα πολιτικά κόμματα.

Δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

“Δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες έμειναν για ώρες να περιμένουν μέσα στις τάξεις τους, εξαιτίας της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων. Η αγωνία και η αγανάκτηση μαθητών, καθηγητών και γονιών είναι απολύτως εύλογη. Μαζί με το άγχος της εξέτασης ήρθαν αντιμέτωποι και με μια ακόμη κατάρρευση του περίφημου επιτελικού κράτους της ΝΔ. Μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις έπονται οι Πανελλαδικές. Τα ίδια θα έχουμε και τότε; Στο μέλλον των παιδιών μας δεν χωρούν ψηφιακοί ερασιτεχνισμοί”.

Δήλωση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Προφανώς δεν έχει καμία ευθύνη η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας για την καθυστέρηση των εξετάσεων σε όλα τα λύκεια της χώρας, εξαιτίας της αδυναμίας λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Δυστυχώς, η ανεπάρκεια της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και της διορισμένης από την κ. Κεραμέως διοίκησης του ΙΕΠ προκάλεσε την πρωτοφανή αναστάτωση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, διαβάλλεται και ο θεσμός της Τράπεζας των Θεμάτων, που είναι ένα εκσυγχρονιστικό βήμα στη λειτουργία των σχολείων μας.

Είναι αναγκαία η άμεση αναβάθμιση της ψηφιακής λειτουργίας σε όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και η απόδοση ευθυνών για τη δοκιμασία των μαθητών».

Δείτε σχετικά

Πρόβλημα πλατφόρμας Τράπεζας Θεμάτων: Τι συνέβη τελικά-Τι έγινε με τις εξετάσεις-Τι άλλα προβλήματα υπάρχουν 

Δείτε επίσης

Eξετάσεις Λυκείου: 23.05 έως 15.06-Εως 30.05 της Γ Λυκείου-Ακολουθούν Πανελλαδικές 

Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 ΕΠΑΛ: Η Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ με όλες τις λεπτομέρειες διεξαγωγής 

Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ): Η Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ με όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας 

Εξέταση στα ειδικά μαθήματα ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες 2023 | Εγγραφο 

Πανελλαδικές υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπ/κές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες 2023 

Υποψήφιοι με κάταγμα, με αναπηρία, με ειδικές εκπ/κές ανάγκες: Το ΦΕΚ με τις 5 αλλαγές στις εξετάσεις πανελλαδικών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση