Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τρίμηνες Συμβάσεις αναπληρωτών-ΣΑΚΕΑ: Να μην συνεχίσουν να ισχύουν από εδώ και πέρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρίμηνες Συμβάσεις αναπληρωτών-ΣΑΚΕΑ: Να μην συνεχίσουν να ισχύουν από εδώ και πέρα ζητάει ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής αγωγής (ΣΑΚΕΑ) – Ανακοίνωση του Συλλόγου.

Τρίμηνες Συμβάσεις αναπληρωτών-ΣΑΚΕΑ

Στις Τρίμηνες Συμβάσεις και στην ανάγκη να μην συνεχισθεί τη φετινή χρονιά η πρόσληψη αναπληρωτών με αυτό το καθεστώς αναφέρεται ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής αγωγής (ΣΑΚΕΑ).

Τρίμηνες Συμβάσεις αναπληρωτών-ΣΑΚΕΑ – Ακολουθεί η Ανακοίνωση

Περί Τρίμηνων Συμβάσεων

Κατά τη διάρκεια της σχολική χρονιάς 2021-2022 η εκπαιδευτική κοινότητα παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον το σύνολο των προσλήψεων αναπληρωτών και δη με τρίμηνη σύμβαση, εν όψει της πανδημίας.

Με βάση τα στοιχεία των προσλήψεων των εκπαιδευτικών, τα οποία είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας έγινε αντιληπτό πως οι κανονικές συμβάσεις των αναπληρωτών είχαν αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό με τους αναπληρωτές τρίμηνης σύμβασης.

Με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των αναπληρωτών, ως σύλλογος Σ.Α.Κ.Ε.Α ήμασταν από τους πρώτους συλλόγους που επιδιώξαμε να υποστηρίξουμε όλους τους αναπληρωτές, ανεξαρτήτως βαθμίδας, με στοιχεία που προσκομίσαμε στο Υπουργείο Παιδείας για τοποθετήσεις, αλλά και σχετικές εισηγήσεις, ενώ παράλληλα επιδείξαμε σε έντονο βαθμό ενδιαφέρον με αλλεπάλληλες επικοινωνίες και επαφές,.

Επιπλέον σαν σύλλογος στηρίξαμε την προσπάθεια όλων των συναδέλφων να κινηθούν νομικά ανεξαρτήτως βαθμίδας κάνοντας τις επαφές με δικηγόρο συνεργάτη του συλλόγου πετυχαίνοντας χαμηλή τιμή.

Ευελπιστούμε έπειτα και από τις εισηγήσεις μας, πως τη φετινή χρονιά δε θα συνεχίσει να ισχύει η πρόσληψη τρίμηνων συμβάσεων (κατά την διάρκεια της χρονιάς).

Παραμένουμε πάντα δίπλα στον αναπληρωτή, με γνώμονα μια αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση .

Σύλλογος Σ.Α.Κ.Ε.Α

Δείτε επίσης

Συνάντηση ΣΑΚΕΑ-ΑΣΕΠ: Τι ειπώθηκε για ενστάσεις-οριστικούς πίνακες-απόφοιτους ΤΕΙ πριν το 2001-εκπ/κούς ΠΕ11ΕΑΕ 

Προσλήφθηκα ως αναπληρωτής, τι κάνω μετά το SMS που έλαβα: Ερωτήσεις και απαντήσεις 

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή 

Προσλήψεις από προσωρινούς πίνακες: Τι προβλέπεται, όταν θα εκδοθούν οριστικοί, για όσους δεν θα δικαιούνται πρόσληψη 

Κενά στην εκπαίδευση λόγω κακοδιαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, σύμφωνα με την “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση