Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τροπολογία 6 άρθρων στη Βουλή: Διατάξεις για voucher ηλεκτρονικού εξοπλισμού νέων-Μετεγγραφές-ΕΘΑΑΕ-ΕΟΠΠΕΠ-ΚΠΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τροπολογία 6 άρθρων στη Βουλή: Διατάξεις για voucher ηλεκτρονικού εξοπλισμού νέων-Μετεγγραφές φοιτητών-ΕΘΑΑΕ-ΕΟΠΠΕΠ-Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής.

Τροπολογία 6 άρθρων στη Βουλή

Τροπολογία με 6 άρθρα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατατέθηκε στο υπό συζήτηση και ψήφιση σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ με τίτλο:

“Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/958 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 28ης Ιουνίου 2018 σχετικά με τον έλεγχο αναλογικότητας πριν από τη θέσπιση νέας νομοθετικής κατοχύρωσης των επαγγελμάτων (ΕΕ L 173), κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για το Ελληνογερμανικό ίδρυμα Νεολαίας και άλλες διατάξεις”.

Μεταξύ των διατάξεων είναι και η διάταξη “Πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα” για τη  διάθεση 112.000.000 ευρώ σε 560.000 νέους -μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές – μέσω voucher, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Αναλυτικά τα άρθρα που περιλαμβάνει

Αρθρο 1

Θέματα Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής – Τροποποίηση των άρθρων 32 και 61του νόμου 4653/2020

Αρθρο 2

Πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα (Προϋποθέσεις, διαδικασία, όροι, χρόνος υλοποίησης του Προγράμματος)

Αρθρο 3

Περιπτώσεις μετεγγραφών φοιτητών που υπάγονται στην Επιτροπή του άρθρου 79 του νόμου 4692/2020 – Τροποποίηση του άρθρου 77 του νόμου 4386/2016

Αρθρο 4

Εκλογές οργάνων Διοίκησης στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου – Τροποποίηση του άρθρου 10 του νόμου 4559/2018

Αρθρο 5

Ισχύς αποφάσεων για τις αμοιβές μελών συλλογικών οργάνων της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)

Αρθρο 6

Ρυθμίσεις για τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού  (ΕΟΠΠΕΠ) – Τροποποίηση των άρθρων 14 και 21 του νόμου 4115/2013

Δείτε την Τροπολογία με τα 6 άρθρα του ΥΠΑΙΘ
Υπενθυμίζουμε πως σήμερα πραγματοποιήθηκε η 2η Ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και αύριο Πέμπτη 17.12.2020 εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.
Εισηγητής από πλευράς Ν.Δ  είναι ο Βουλευτής κος Ιάσονας Φωτήλας και από πλευράς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζόφη.
Δείτε το σχέδιο νόμου
Δείτε την Αιτιολογική Εκθεση
Δείτε τις τοποθετήσεις της συνεδρίασης της 11ης12.2020 της ΕΜΥ

Κεραμέως για Επαγγελματική εκπαίδευση: Το “αποπαίδι” του χθες, να γίνει βασικός συντελεστής του αύριο

Μερόπη Τζούφη-Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τη δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση

Χαρά Κεφαλίδου-Επαγγελματική εκπαίδευση: Mε το παρόν Σχέδιο Νόμου θα παραμείνει το αποπαίδι της εκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Υπουργός Κεραμέως για διατάξεις υπηρεσιακών συμβουλίων: Οι εκλογές έγιναν και υπάρχουν εκλεγμένοι
Το σχέδιο νόμου Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και ΔΒΜ
Κεραμέως-προϋπολογισμός Παιδείας 2021: 142 εκ. ευρώ αύξηση δαπανών-10.500 μόνιμοι διορισμοί
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση