Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τροπολογία για αναπληρωτές ΚΕΣΥ και ειδικότητες Δευτεροβάθμιας Τμημάτων Ενταξης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τροπολογία για αναπληρωτές ΚΕΣΥ και ειδικότητες Δευτεροβάθμιας Τμημάτων Ενταξης στη Βουλή. Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Αζερμπαϊτζάν.

Τροπολογία για αναπληρωτές ΚΕΣΥ και ειδικότητες Δευτεροβάθμιας Τμημάτων Ενταξης

Τροπολογία στο σχέδιο νόμου “Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του περιβάλλοντος”, κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα.

Η Τροπολογία με θέμα “Κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Κέντρων Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ)” έχει δύο σκέλη:

Το πρώτο

Με την προτεινόμενη ρύθμιση οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται στα ΚΕΣΥ θα απασχολούνται από 1η Σεπτεμβρίου έως 20 Ιουλίου, χρονικό διάστημα κατά το οποίο λειτουργούν τα ΚΕΣΥ.

Το δεύτερο

Καθορίζεται η δυνατότητα υποστήριξης μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι φοιτούν σε Τμήματα Ενταξης, από εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ03 και ΠΕ04, αναλόγως του αριθμού των φοιτούντων μαθητών, δηλαδή με ποσόστωση.

Ομως

Η εν λόγω Τροπολογία, μαζί με άλλες Βουλευτικές, έως αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν θα γίνουν δεκτές προς ψήφιση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας λόγο για «διαδικασία προστασίας της κυβέρνησης και της Βουλής», δεν δέχθηκε καμία Τροπολογία.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ανέφεραν ότι βρέθηκαν προ απροόπτου, καθώς δεν είχε συμφωνηθεί νωρίτερα κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα τόνισαν ότι οι Τροπολογίες που κατέθεσαν επιλύουν προβλήματα και δεν είναι ρουσφετολογικού χαρακτήρα.

Πρόταση Φάμελλου

Τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε πως είναι «καθήκον και δικαίωμα» των Βουλευτών η κατάθεση Τροπολογιών, όμως πρότεινε στους Βουλευτές να συνεννοηθούν με τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε αυτά τα θέματα των Τροπολογιών να έρθουν στη Βουλή ως Υπουργικές Τροπολογίες.

Δείτε την Τροπολογία

Βασίλης Βούγιας
Βασίλης Βούγιας
Δείτε ακόμη

Κενές Οργανικές Θέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ, Μεταθέσεις, Μόνιμοι διορισμοί: Ενημερωτικό σημείωμα

10.500 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Αγωγή: Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας στην ΕΡΤ1

Αναπληρωτές Πρωτοβάθμιας: 21.718 το σύνολο προσλήψεων για το 2018-19

Προσλήψεις αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας για το 2018-19 | Ενημερωτικό Ν. Κορδή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

  1. Καλημέρα,
    – Πως προκύπτει η ποσόστωση στις ειδικότητες ΠΕ04. Υπάρχει κάποιος νόμος που την υπαγορεύει;;;
    Σας ευχαριστώ..

  2. Κ. Κ. σε

    Καλησπερα. Σε περιπτωση που ψηφιστεί θα έχει αναδρομική ισχύ; δηλαδή οι αναπληρωτές/τριες των ΚΕΣΥ θα εργαστούν και φέτος έως τις 20 Ιουλίου;

Γράψτε μία απάντηση