“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τροπολογία για ΚΕΕ: Αναστολή λειτουργίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τροπολογία για ΚΕΕ: Αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης(ΚΕΕ) και των Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Τροπολογία για ΚΕΕ

Τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή και στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών “Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα”.

Την Τροπολογία “Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων”, κατέθεσε η Υπουργός κα Νίκη Κεραμέως και περιέχει την αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης(ΚΕΕ) και των Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η αναστολή λειτουργίας είναι για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 και δύναται να παραταθεί κατόπιν Υπουργικής Απόφασης και για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Αναστολή καθηκόντων προβλέπεται στην Τροπολογία και για τα Οργανα Διοίκησης καθώς και για τους διδάσκοντες των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΕ)

Δείτε την Τροπολογία

__________________________________

Δείτε επίσης

Πιστώσεις αναπληρωτών: Τι είπε η Υπουργός Παιδείας στην εισήγησή της στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου

Στη διάταξη του άρθρου 62 για τη χρήση πόρων για πρόσληψη αναπληρωτών για το νέο σχολικό έτος, αναφέρθηκε εχθές στην εισήγησή της στη Βουλή η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Η συζήτηση έγινε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναφορικά με το νομοσχέδιο “Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα”, όπου και περιλαμβάνονται διατάξεις για την εκπαίδευση.

Δείτε την αναφορά της Υπουργού

“Πέρα από την διάταξη για το άσυλο εισηγούμαστε και μια σειρά άλλων ρυθμίσεων θετικών και αναγκαίων στην κατεύθυνση της επίλυσης επειγόντων ζητημάτων ενόψει της έναρξης του νέου διδακτικού και ακαδημαϊκού έτους.

Ενδεικτικά στο άρθρο 62 προβλέπουμε ρύθμιση για την εξασφάλιση των πιστώσεων για την απασχόληση εκπαιδευτικών που είναι αναγκαία για την κάλυψη των αναγκών σε αναπληρωτές καθηγητές με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Η ρύθμιση προβλέπει τη χρήση πόρων του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένω ακριβώς να μπορέσει η χρονιά να ξεκινήσει με πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών”.

Εως 24.300.000 ευρώ

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τη διάταξη η σχετική δαπάνη ανέρχεται έως του ποσού των είκοσι τεσσάρων εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων (24.300.000) ευρώ και υπάρχει η πρόβλεψη τυχόν αδιάθετες πιστώσεις ή ταμειακά υπόλοιπα του έτους 2019 να δύναται να χρησιμοποιηθούν στο έτος 2020.

Πέρυσι

Πέρυσι η σχετική δαπάνη  έφτανε έως του ποσού των είκοσι εννέα εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων (29.500.000) ευρώ.

Η μείωση πιθανολογούμε πως οφείλεται στο γεγονός πως υπολογίσθηκε πως θα έχουμε 4.500 μόνιμους διορισμούς φέτος, οπότε αυτό το ποσό αφαιρέθηκε από τις αμοιβές αναπληρωτών.

Δείτε ακόμη

Συνταγματικότητα Ασύλου: Η τοποθέτηση της Υπουργού Παιδείας στη Βουλή

Εισήγηση Υπουργού Παιδείας στη Βουλή για τις εκπαιδευτικές διατάξεις

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση