Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τροπολογία για Πανεπιστήμια και επιμόρφωση εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τροπολογία για Πανεπιστήμια και επιμόρφωση εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Αποσπάσεις μελών ΔΕΠ-Κτηριολογικά-Συμβάσεις καθαριότητας.

Τροπολογία για Πανεπιστήμια και επιμόρφωση

Νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατατέθηκαν σήμερα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή.

Οι διατάξεις αφορούν σε αποσπάσεις μελών ΔΕΠ – Κτηριολογικά Προγράμματα – Συμβάσεις καθαριότητας χώρων Πανεπιστημίων και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Με τις ρυθμίσεις αυτές:

Άρθρο 1: Παρέχεται  η δυνατότητα απόσπασης έως τρία χρόνια στα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) πλήρους απασχόλησης των ΑΕΙ, ως εμπειρογνώμονες σε διεθνείς οργανισμούς.

Άρθρο 2: Προβλέπεται ότι στη Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου συμμετέχουν 7 μέλη ΔΕΠ, τα οποία προέρχονται από ελληνικά ΑΕΙ, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΑΠ, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της αυτονομίας και αυτοδιοίκησης του Πανεπιστημίου.

Άρθρο 3: Προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης  των  ατομικών  συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στην καθαριότητα των χώρων του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου έως και την 31η.03.2023. Επίσης ορίζεται ότι απαγορεύεται η μετατροπή των συγκεκριμένων συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Άρθρο 4: Προβλέπεται ότι η έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος των ΑΕΙ προηγείται της εκπόνησης του πρώτου απαιτούμενου σταδίου μελέτης για το έργο, σύμφωνα με τις ισχύουσες για τις μελέτες διατάξεις.

Άρθρο 5: Αντιμετωπίζεται το ζήτημα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ). Ειδικότερα, λόγω επικαιροποίησης των μεθόδων και μέσων των επιμορφώσεων με σκοπό εκπαιδευτικές ανάγκες, ορίζεται το εύρος κανονιστικής αρμοδιότητας της διοίκησης για την οργάνωση και υλοποίηση κάθε μορφής επιμόρφωσής τους – Δείτε αναλυτικά το άρθρο 5 ΕΔΩ

Δείτε ολόκληρη την Τροπολογία με τις 5 διατάξεις ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Κόπτσης για βία στα ΕΠΑΛ: Τήρηση νομοθεσίας και ανάληψη ευθυνών από υπαίτιους-Αλλαγή κανόνων στα σχολεία 

Ενημέρωση ΣΑΚΕΑ για Γ Φάση: Πότε θα πραγματοποιηθεί-Τι θα περιλαμβάνει-Τι θα γίνει με την Παράλληλη 

Κεραμέως για σχολική βία-κενά-κακοποίηση 12χρονης-ελλείψεις εκπ/κών στο εξωτερικό-πτώση φοιτητή ΑΠΘ 

Σεμινάριο για Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)-ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας και Εταιρεία Ιατρικής Ψυχολογίας 

Συνταγματική η Πανεπιστημιακή Αστυνομία σύμφωνα με το ΣτΕ | Απόφαση 

 Δηλώσεις συγγραμμάτων φοιτητών από Δευτέρα 24 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Πρόσκληση σε Ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς ΕΠΑΛ για αίτηση εξ αποστάσεως επιμόρφωσης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση