Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τροπολογία μεταθέσεων-τοποθετήσεων εκπαιδευτικών: Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο ιδιωτικής εκπαίδευσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τροπολογία μεταθέσεων-τοποθετήσεων εκπαιδευτικών: Κατατέθηκε στο υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις”

Τροπολογία μεταθέσεων-τοποθετήσεων

Τροπολογία επτά (7) άρθρων κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων “Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων”, το οποίο θα ψηφισθεί την ερχόμενη Τρίτη 28.07.2020.

Στο άρθρο 4 υπάρχει διάταξη με θέμα “Οριστικές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης’.

Αναλυτικά
4. Οριστικές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο άρθρο 62 του νόμου 4692/2020 “Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου Β ́(ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ)” προστίθενται παράγραφοι 12 και 13:

Με την παράγραφο 1 της προτεινόμενης ρύθμισης αντιμετωπίζεται το ζήτημα των τοποθετήσεων σε κενές οργανικές θέσεις, σε συνέχεια του σταδίου των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή του έτους 2020 των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με τη διάταξη αυτή η εκτέλεση των μεταθέσεων και των τοποθετήσεων θα πραγματοποιηθεί με βάση και σύμφωνα με το περιεχόμενο των προτάσεων των οικείων Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Σύμφωνα με την Αιτιολογική Εκθεση, η ρύθμιση κρίνεται αναγκαία, διότι προ του χρόνου έκδοσης του νόμου 4692/2020, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα αρμόδια Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια, σε συνέχεια των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή, είχαν προβεί νομίμως στην έκδοση προτάσεων-αποφάσεων για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών χωρίς να έχει ακολουθήσει, εκ μέρους των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, η κύρωση αυτών.

Με την παράγραφο 2 της προτεινόμενης ρύθμισης ορίζεται ρητά ότι στις περιπτώσεις που οι προτάσεις των αρμόδιων Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκδόθηκαν μέχρι και τις 12.06.2020, ημέρα δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νόμου 4692/2020 και δεδομένου ότι σ αυτές εξ αντικειμένου δεν ήταν δυνατόν να συμπεριληφθούν οι κατά προτεραιότητα τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών από τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, οι τελευταίες θα πραγματοποιηθούν κατά προτεραιότητα με τις Μεταθέσεις του έτους 2021.

Δείτε το άρθρο 4 της Τροπολογίας στη σελίδα 25

Δείτε σχετικά

Τροπολογία 7 άρθρων: Επιμίσθια-ΕΟΠΠΕΠ-Οριστικές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών-Πρότυπα και Πειραματικά

 Δείτε επίσης

Διαδικασία μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή: Επτά επισημάνσεις

Δείτε ακόμη

Νομοσχέδιο Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση
Κεραμέως για ιδιωτική εκπαίδευση στη Βουλή: Από τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στη δημιουργική εποπτεία
Φίλης-ιδιωτική εκπαίδευση: Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
Τζούφη για ιδιωτική εκπαίδευση: Δώρο στους σχολάρχες το νομοσχέδιο
Κεφαλίδου: Σχολείο σημαίνει Δάσκαλος-Χωρίς άξιους, ασφαλείς, εκπ/κούς η κοινωνία είναι καταδικασμένη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

  1. Βαγγέλης Φούκας σε

    Καλημερα κ.Βουγια. Την δηλωση των περιοχων θα την κανουμε μεσω ΟΠΣΥΔ, σωστα ;

Γράψτε μία απάντηση