Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τροπολογία σχολικών κυλικείων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τροπολογία σχολικών κυλικείων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα “Ρύθμιση ζητημάτων μίσθωσης δημοτικών ακινήτων και σχολικών κυλικείων”.

Τροπολογία σχολικών κυλικείων

Κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις” η με αριθμό: 336/9 3.6.2020 Τροπολογία με θέμα “Ρύθμιση ζητημάτων μίσθωσης δημοτικών ακινήτων και σχολικών κυλικείων”

Αναφορικά με τα σχολικά κυλικεία

Ορίζεται ότι εφόσον δεν έχει δημοσιευθεί διακήρυξη νέου διαγωνισμού, συμβάσεις μίσθωσης κυλικείων δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που λήγουν την 3η Ιουνίου 2020, παρατείνονται για ένα έτος, κατόπιν αίτησης του μισθωτή, η οποία υποβάλλεται αποκλειστικά έως 30.06.2020.

Δείτε την Τροπολογία εδώ

_____________________

Συζήτηση για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020 η επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”.

Πρόκειται για την 4η συνεδρίαση και τη β΄ ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία ξεκινά στις 10:00.

Το νομοσχέδιο κατά πάσα πιθανότητα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020.

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έγινε επί της αρχής δεκτό με τις ψήφους των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κατά ψήφισαν οι Βουλευτές

  • του ΣΥΡΙΖΑ,
  • του ΚΙΝΑΛ,
  • του ΚΚΕ, και
  • ΜέΡΑ25.

Επιφυλασσόμενοι ψήφισαν οι Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

Να υπενθυμίσουμε πως εισηγητές του νομοσχεδίου από πλευράς Κυβέρνησης είναι ο Βουλευτής κος Ιωάννης Ανδριανός και από πλευράς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Βουλευτής κος Νικόλαος Φίλης.
Δείτε τη συνεδρίαση live
Δείτε το νομοσχέδιο
Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις
Ομιλίες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
Δείτε την ομιλία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως εδώ
Δείτε την ομιλία του Τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητή της αντιπολίτευσης  Ν. Φίλη εδώ
Δείτε την ομιλία της Αναπ. Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη εδώ
Τοποθετήσεις στην Ακρόαση Φορέων
Τοποθέτηση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Τοποθέτηση της ΕΝΕΛΕΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση