Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τροπολογία τοποθετήσεων νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Κατατέθηκε στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τροπολογία τοποθετήσεων νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Κατατέθηκε στη Βουλή μαζί με θέματα ΕΟΠΠΕΠ και την κατάργηση ΕΣΕΚΑΑΔ.

Τροπολογία τοποθετήσεων

Οπως είχαμε εγκαίρως ενημερώσει

Η παράγραφος 5 του άρθρου 62 του νόμου 4589/2019 των διορισμών αντικαθίσταται σύμφωνα  με την Τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγο στο νομοσχέδιο “Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις”.

Η Τροπολογία έχει θέμα: “Θέματα υπηρεσιακής κατάστασης προσωπικού της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης” και περιεχόμενο τον τρόπο και τη διαδικασία τοποθέτησης των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, καθώς και τις αλλαγές στις Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Η διάταξη

 

Η Αιτιολογική Εκθεση

Επίσης με την ίδια Τροπολογία καταργείται το Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΣΕΚΑΑΔ).

Τέλος ρυθμίζονται θέματα του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Με μια δεύτερη Τροπολογία τροποποιείται το άρθρο 146 του ν. 4635/2019, αναφορικά με διαδικασίες επιλογής ερευνητικού προσωπικού.

Δείτε την πρώτη Τροπολογία με την Αιτιολογική Εκθεση σε μορφή pdf εδώ

________________

Ανάλυση Τροπολογίας

Δείτε την ανάλυση της Τροπολογίας “Θέματα υπηρεσιακής κατάστασης προσωπικού της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης” , αναφορικά με τον τρόπο και τη διαδικασία τοποθέτησης των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, καθώς και τις αλλαγές στις Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Τοποθετήσεις νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ

Αναφορικά με την Τοποθέτηση των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε τρεις επιλογές προς εφαρμογή.

Οι επιλογές
 1. Να προχωρήσει στις τοποθετήσεις με ότι έως σήμερα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς, δηλαδή με τη διαδικασία της Προσωρινής Τοποθέτησης και της Οριστικής Τοποθέτησης, με συνυπολογισμό συγκεκριμένων κριτηρίων που ορίζουν σχετικά Προεδρικά Διατάγματα.
 2. Να επιλέξει επί των τοποθετήσεων, ότι έως σήμερα ισχύει για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ. Μ άλλα λόγια να εφαρμοστεί ο αξιολογικός πίνακας στις τοποθετήσεις στις σχολικές μονάδες, όπως ισχύει για τα μέλη ΕΕΠ- ΕΒΠ ως τώρα, δηλαδή απευθείας τοποθέτηση σε κενές οργανικές θέσεις.
 3. Να προκρίνει τη διαδικασία τοποθέτησης που ισχύει για εκπαιδευτικούς στην Τοποθέτηση των εκπαιδευτικών και τη διαδικασία τοποθέτησης μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στην Τοποθέτηση του ΕΕΠ-ΕΒΠ….
….Η συνέχεια εδώ

Δείτε επίσης

Αιτήσεις Προκήρυξης 1ΓΕ/2019: Ανακοίνωση ΑΣΕΠ – Εως 03/02/2020
Προκηρύξεις 1ΓΕ-2ΓΕ: Επισημάνσεις σύμφωνα με το ΑΣΕΠ και ΥΠΑΙΘ για υποβολή δικαιολογητικών και αίτηση
Σχέδιο νόμου ΑΔΙΠ-ΕΛΚΕ-Κυρώσεις διορισμών-Εορτή Τριών Ιεραρχών | Στη Βουλή
Διάταξη πτυχίων Κολλεγίων: Δεκτά θα γίνονται από το ΑΣΕΠ για διορισμό εκπαιδευτικών
Τριετής αποκλεισμός όσων διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται | Ρύθμιση στη Βουλή
Ζαχαράκη στο Best TV: Για διορισμούς, Ειδική Αγωγή, Κενά, Κολλέγια, Λύκειο

Πριν φύγετε

Νόμος Διορισμών: 4589/2019 – ΦΕΚ A 13 – 29.01.2019
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

5 Σχόλια

 1. Β Γρ σε

  Καλησπέρα σας κε Βούγια,είμαι Είμαι Ε.Β.Π.κι έχω συγκεντρώσει 79,6 μόρια στον διαγωνισμό 1ΕΑ/2019. Συμμετείχα στην πρόσκληση για τους διορισμούς ΕΕΠ και ΕΒΠ μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.Θα ήθελα να μου πείτε αν πιστεύετε ότι έχω πιθανότητες για διορισμό εντός Αττικής.Για λόγους οικογενειακούς δεν δήλωσα περιοχές στην περιφέρεια.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν γνωρίζω τα στοιχεία των αιτήσεων διορισμού.

 2. Β Γρ σε

  Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας.Και μόνιμη να μην διοριστώ φαντάζομαι ότι αναπληρώτρια θα είναι πιο σίγουρο.Επίσης,θα ήθελα να ρωτήσω ο αποκλεισμός των τριών ετών είναι για τη μη αποδοχή των θέσεων μόνιμων διορισμών και όχι για τις αναπληρώσεις,σωστά;

Γράψτε μία απάντηση