Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τροπολογίες μη εφαρμογής Τράπεζας Θεμάτων και Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τροπολογίες μη εφαρμογής Τράπεζας Θεμάτων και ΕΒΕ-νέου συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και Μερόπη Τζούφη – Κατατέθηκαν στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τροπολογίες μη εφαρμογής Τράπεζας Θεμάτων και ΕΒΕ

Δύο τροπολογίες για τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής -τουλάχιστον για φέτος και δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας, κατέθεσαν στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, οι Τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη.

Τροπολογία για την μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητη την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις φετινές εξετάσεις των μαθητών και επισημαίνουν πως η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα που δυσχεραίνουν την προσπάθεια των μαθητών, παρά τα σοβαρά προβλήματα και τις πολλαπλές αστοχίες του υπουργείου Παιδείας στην οργάνωση και διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Παράλληλα,

τονίζουν πως η Τράπεζα Θεμάτων αποτελεί ένα παιδαγωγικά αδόκιμο μέτρο και υπενθυμίζουν ότι κατά την πρώτη της εφαρμογή το 2013, ο αριθμός των μετεξεταστέων αυξήθηκε από το 4% στο 16%.

Τροπολογία για τη μη εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)

Στο ίδιο πλαίσιο, οι Τομεάρχες Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν τροπολογία για τη μη-εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Υπογραμμίζουν πως

η παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας των σχολείων έχει προκαλέσει ένταση των μορφωτικών ανισοτήτων, ενώ έχει επιφέρει μια σειρά από αρνητικές ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στους μαθητές.

Για το λόγο αυτό,

καλούν την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, να μην αποκλείσει 25.000 υποψήφιους μαθητές από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να μην οξύνει περαιτέρω τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Δείτε σε μορφή pdf την Τροπολογία ΕΒΕ
Δείτε σε μορφή pdf την Τροπολογία Τράπεζας Θεμάτων

Δείτε επίσης

 ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Να μην ισχύσει φέτος το σύστημα εισαγωγής Κεραμέως
ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Η οπισθοδρομική γυμναστική του Υφυπουργού Παιδείας Α. Συρίγου
Κίνδυνος απώλειας εξαμήνου για μεταπτυχιακούς φοιτητές ΠΜΣ “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” Πανεπ. Λευκωσίας και Πατρών
Δεύτερο self test-Πέμπτη 15.04: Για όσους προσέλθουν στα Λύκεια και στα Ειδικά σχολεία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση