Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων ειδικών-μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών ΤΕΦΑΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων ειδικών-μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών που απαιτούνται για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, έτους 2020, στα πλαίσια των πανελλαδικών.

Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων ειδικών-μουσικών μαθημάτων -ΤΕΦΑΑ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 2455 – 20.06.2020 η υπ. αριθμ. Φ.251/77655/Α5 ΚΥΑ με τον τρόπο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων ειδικών και μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών που απαιτούνται για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, έτους 2020.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Εσωτερικών κος Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Α. Χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων

Επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων για τη διεξαγωγή της εξέτασης του μουσικού μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία».

Β. Τρόπος διεξαγωγής  ειδικών μαθημάτων και μουσικών μαθημάτων

Ο τρόπος διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», γραπτών ή προφορικών, ορίζεται ως εξής:

ο Πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου ειδικών μαθημάτων, της Επιτροπής κάθε Εξεταστικού Κέντρου Ειδικών Εξετάσεων των μουσικών μαθημάτων, της Επιτροπής Εξέτασης κάθε Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους που εξετάζονται προφορικά, μεριμνούν ώστε:

α) Σε κάθε αίθουσα εξέτασης να τηρείται απόσταση ενός και μισού (1,5) μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.

β) Στο χώρο προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες καθώς και στο χώρο εξέτασής τους να τηρείται απόσταση ενός και μισού (1,5) μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.

γ) Η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων είναι προαιρετική εκτός των επιτηρητών όλων των εξεταστικών κέντρων και των Επιμελητών των κέντρων εξέτασης του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία», για τους οποίους είναι υποχρεωτική. Επίσης, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική και για την περίπτωση εξέτασης υποψηφίου που γίνεται παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης.

δ) Κατά την εξέταση οργάνων στο μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία», να τηρείται απόσταση τριών (3) μέτρων μεταξύ του εξεταζόμενου και των εξεταστών-βαθμολογητών που βρίσκονται πίσω από το παραβάν.

ε) Κατά την εξέταση του μουσικού μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία», τα μουσικά όργανα να καθαρίζονται με απολυμαντικό υγρό πριν από τη χρήση τους από κάθε υποψήφιο/α.

Λαμβάνεται μέριμνα για:

α) τον επαρκή φυσικό αερισμό των αιθουσών και, όπου δεν είναι δυνατό αυτό, χρήση κλιματιστικών σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας,

β) την απαγόρευση χρήσης ανεμιστήρων,

γ) την αποφυγή συγχρωτισμού,

δ) την τήρηση των οδηγιών καλής υγιεινής χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.),

ε) την εξασφάλιση καθαριότητας των εξεταστικών κέντρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και

στ) την απαγόρευση λειτουργίας κυλικείων των εξεταστικών κέντρων κατά το διάστημα διενέργειας των πανελλαδικών εξετάσεων ειδικών ή μουσικών μαθημάτων.

Γ. Πρακτικές δοκιμασίες ΤΕΦΑΑ

Για την ασφαλή διεξαγωγή των πρακτικών δοκιμασιών που απαιτούνται για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΤΕΦΑΑ, ισχύει ότι:

α. Για την είσοδο στους χώρους εξέτασης πρακτικών δοκιμασιών απαιτείται από τον/την υποψήφιο/α η κατάθεση του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

β. Τα όργανα εξέτασης και ο βοηθητικός εξοπλισμός πριν τη χρήση τους πρέπει να καθαρίζονται με απολυμαντικό υγρό.

γ. Στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης των υποψηφίων θα πρέπει να τηρείται απόσταση ενός και μισού (1,5) μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.

Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν οι σχετικές οδηγίες, όπως αυτές επικαιροποιούνται και ανακοινώνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Δείτε το ΦΕΚ B 2455 – 20.06.2020  

Δείτε σχετικά

Πρόγραμμα Πανελλαδικών 2020: ΓΕΛ (νέο και παλαιό σύστημα) και ΕΠΑΛ
Οδηγίες διαχείρισης κρούσματος κορονοϊού στα εξεταστικά κέντρα Πανελλαδικών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση