Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τρόπος πρόσληψης αναπληρωτών: Αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση από το ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρόπος πρόσληψης αναπληρωτών: Να περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας επί του θέματος, η οποία θα θέσει δεδομένα και θα δώσει τέλος στην ψυχοφθόρο φημολογία.

Τρόπος πρόσληψης αναπληρωτών

Από τη στιγμή που όπως φαίνεται δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε Οριστικούς Πίνακες στην ώρα τους, ώστε να γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί και οι προσλήψεις αναπληρωτών απ αυτούς έγκαιρα, είναι αναπόφευκτο να υπάρχει αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα αναφορικά με το πως θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών τη νέα σχολική χρονιά.

Μια νέα σχολική χρονιά που παρ όλες τις διαφαινόμενες δυσκολίες είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ομαλά προς όφελος των μαθητών και της Ελληνικής κοινωνίας.

Φημολογίες

Ομως καθημερινώς και μια νέα φημολογία αναπτύσσεται πάνω στο αν θα χρησιμοποιηθούν οι Παλαιοί Πίνακες αναπληρωτών ή θα προκριθεί η λύση των Προσωρινών νέων Πινάκων ΑΣΕΠ για πρόσληψη αναπληρωτών.

Εως και σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επ αυτού, με αποτέλεσμα η φημολογία να εντείνεται και το μεγάλο κομμάτι της εκπαίδευσης, οι αναπληρωτές συνάδελφοι να αγωνιούν, καθότι όποια επιλογή κι αν γίνει έχει υπέρ και κατά, τα οποία πλήττουν καίρια πολλούς αναπληρωτές.

Να περιμένουμε Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ

Παρόλα αυτά και εξ όλων των προαναφερθέντων, καλό θα ήταν να περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας επί του θέματος, η οποία θα θέσει δεδομένα και θα δώσει τέλος στην ψυχοφθόρο φημολογία.

Και η επίσημη αυτή ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ θα πρέπει να έλθει σύντομα, καθόσον όσο υπάρχει καθυστέρηση τόσο η ήδη περίπλοκη αυτή κατάσταση θα γίνεται ακόμη περαιτέρω σύνθετη, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ομαλό ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2019-20.

__________________________________________

Δείτε επίσης

Διορισμοί – Προσλήψεις: Τι πρέπει να γίνει | Ανάλυση του especial.gr

Μας αποχαιρετά οσονούπω και ο Ιούλιος και λίγα θέματα έχουν ξεκαθαρισθεί αναφορικά με τα μείζονα προβλήματα διευθέτησης των μόνιμων διορισμών, των προσλήψεων αναπληρωτών και γενικώς των διαδικασιών για το ομαλό ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Με το παρόν σημείωμα θα αποπειραθούμε να καταγράψουμε – επικαιροποιώντας παρελθούσες αναλύσεις μας –  το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε και το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα:

Για πρόσληψη αναπληρωτών για το 2019-20

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει πολύ σύντομα να καταλήξει και να ανακοινώσει με ποιο σύστημα θα πάει σε προσλήψεις αναπληρωτών για το 2019-20, από τη στιγμή που έχει ξεκαθαρισθεί πως δεν αναμένονται Οριστικοί νέοι Πίνακες από το ΑΣΕΠ εγκαίρως.

Ο νόμος 4589/2019 των διορισμών παρέχει 2 δυνατότητες για πρόσληψη αναπληρωτών:

Σύμφωνα με την παράγραφο 1.β, άρθρου 66, του νόμου 4589/2019 με τους λεγόμενους Παλιούς Πίνακες

Σύμφωνα με την παράγραφο 6, του άρθρου 63, του νόμου 4589/2019 με Προσωρινούς Πίνακες ΑΣΕΠ.

Φυσικά η κάθε ενδεχόμενη επιλογή έχει υπέρ και κατά.

Δείτε αναλυτικά

Δείτε ακόμη:

Δελτίο Τύπου ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τη συνάντηση με την Υφ. Παιδείας κα Ζαχαράκη

Διορισμοί – Προσλήψεις: Τι πρέπει να γίνει | Ανάλυση του especial.gr

Σύλλογος ΕΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας: Εντονος προβληματισμός μετά τη συνάντηση με την Υφυπουργό

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση