Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τσακρής: Δεν υπάρχουν προαποφασισμένες ημερομηνίες ανοίγματος σχολείων-Προεργασία για Σεπτέμβριο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τσακρής: Δεν υπάρχουν προαποφασισμένες ημερομηνίες ανοίγματος σχολείων πλην της Γ Λυκείου-Θα επανεκτιμάται η κατάσταση-Προεργασία για τον Σεπτέμβριο ένας από τους λόγους που ανοίγουν.

Τσακρής

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 10,  μίλησε ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, Αθανάσιος Τσακρής.

Η Επιτροπή του ΕΟΔΥ  εισηγήθηκε, σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση του Καθηγητή και εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κο Σωτήρη Τσιόδρα, την επανέναρξη της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η οποία θα πρέπει να γίνει σταδιακά με προϋποθέσεις, με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία

Ο κος Τσακρής αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως πρέπει να ανοίξουν  σταδιακά για πολλούς λόγους και θα γίνει η αρχή με την Γ Λυκείου, λαμβάνοντας βεβαίως όλα τα προστατευτικά μέτρα και ακολούθως η κατάσταση θα συνεκτιμάται ανά δέκα ημέρες με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Προετοιμασία για Σεπτέμβριο

Ως ένα εκ των λόγων επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων ο κος Καθηγητής ανέφερε και την ανάγκη να εισέλθει η εκπαιδευτική κοινότητα στη νέα πραγματικότητα και ως ένα πιλοτικό στάδιο για να προετοιμαστεί για την πλήρη λειτουργία των σχολείων από Σεπτέμβριο.

Δεν θα ανακοινωθούν προαποφασισμένες ημερομηνίες ανοίγματος σχολείων

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν τελικά δεν θα ανακοινωθούν προαποφασισμένες ημερομηνίες ανοίγματος και των άλλων βαθμίδων, υπολοίπων τάξεων Λυκείου, Γυμνασίων, Δημοτικών, ο κος Καθηγητής απάντησε πως το σύνολο του σχεδίου άρσης των περιοριστικών μέτρων βασίζεται ακριβώς στην επανεκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης του κορονοϊού ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπου θα λαμβάνονται νέες αποφάσεις ή θα αναθεωρούνται άλλες.

Εξειδίκευση μέτρων για το άνοιγμα σχολείων

Τελειώνοντας υπενθυμίζουμε πως την Τετάρτη 29 Απριλίου θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, τα οποία θα ανακοινώσει αύριο Τρίτη 28 Απριλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ρεπόρτερ στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 των επτά, σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Δείτε επίσης

Ενημέρωση Τσιόδρα: Ναι στο άνοιγμα των σχολείων σταδιακά και με μέτρα-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
ΣΥΡΙΖΑ για σχολεία: Ρίσκο αχρείαστο η ολιγοήμερη επανέναρξη των σχολείων
Πέτσας για σχολεία: Ανοίγουν σταδιακά και με χρονική απόσταση οι βαθμίδες-Αύριο η ανακοίνωση σχεδίου
Καθηγητής Σύψας: Εκατομμύρια λεπτομέρειες για να γυρίσουν οι μαθητές στα σχολεία με ασφάλεια
Γώγος-Κοτανίδου: Δεν είναι απαραίτητο να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση