Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τσιόδρας για κατασκηνώσεις: Τι είπε αναμένοντας το πόρισμα της ειδικής υποεπιτροπής 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τσιόδρας για κατασκηνώσεις: “Υπάρχουν φυσικά υπέρ και κατά, είναι ένας χώρος που μπορεί να λειτουργήσει απομονωμένα για τα παιδιά, ένας χώρος που καλλιεργείται η κοινωνικότητα”.

Τσιόδρας για κατασκηνώσεις

Κατά τη διάρκεια της σημερινής – 08.05.2020 – ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ετέθη ερώτηση από δημοσιογράφο αναφορικά με το θέμα των κατασκηνώσεων.

Δείτε τον διάλογο αναλυτικά

Δημοσιογράφος

Κύριε Καθηγητά, ενώ έχει δρομολογηθεί το θέμα των σχολείων, παραμένει σε εκκρεμότητα αυτό των κατασκηνώσεων, δεδομένου μάλιστα ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές μέσω ΟΑΕΔ.

Έχει εξετάσει η Επιτροπή το ενδεχόμενο οι κατασκηνώσεις, των οποίων ο πληθυσμός είναι αμιγώς παιδικός και εφηβικός, να λειτουργήσουν ως μια μορφή άτυπης καραντίνας, η οποία θα ενισχύσει την διαδικασία απόκτησης ανοσίας της αγέλης;

Πιστεύετε ότι θα μπορέσουν, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τήρηση των μέτρων, να ανοίξουν φέτος οι κατασκηνώσεις;

Σωτήρης Τσιόδρας

Ναι, δύσκολο ερώτημα. Έχουμε συζητήσει, μάλιστα την τελευταία φορά που μιλήσαμε στην Επιτροπή, ζητήθηκε από ειδική υποεπιτροπή να μας στείλει εισήγηση και θα συζητηθεί ή αύριο ή την Δευτέρα.

Να μου επιτρέψετε να περιμένω μέχρι την Δευτέρα. Υπάρχουν επιχειρήματα σοβαρά, όπως αυτά που αναφέρει η δημοσιογράφος. Εγώ θα σας αναφέρω την τοποθέτηση της Επιτροπής για αυτό το θέμα.

Υπάρχουν φυσικά υπέρ και κατά, είναι ένας χώρος που μπορεί να λειτουργήσει απομονωμένα για τα παιδιά, ένας χώρος που καλλιεργείται η κοινωνικότητα.

Βέβαια, είναι ένας χώρος που υπάρχουν και πολλές επαφές, περισσότερες από αυτές που θέλουμε αυτή την περίοδο, τώρα δηλαδή, το Μάιο, και που οι αποστάσεις σχεδόν καταργούνται στις κατασκηνώσεις.

Το ακούω σαν επιχείρημα, περιμένω την εισήγηση και όλα τα μέλη της Επιτροπής περιμένουμε την εισήγηση της ειδικής υποεπιτροπής για τις κατασκηνώσεις και θα σας απαντήσω περισσότερα επ’ αυτού.

Μάλλον αύριο ή τη Δευτέρα θα το συζητήσουμε, αλλά έχω ήδη δει μια εισήγηση. Θα μου επιτρέψετε να μην σας πω περισσότερα αυτή τη στιγμή.

Δείτε επίσης

Τροπολογία για εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε πραγματικό χρόνο ταυτόχρονα με τη φυσική τάξη και άδεια ειδικού σκοπού
Διαχείριση ύποπτου κρούσματος κορονοϊού στην εκπαιδευτική μονάδα | Οδηγίες 
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση