Κυριακή, 13 Ιουλίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τσίπρας-ΑΕΙ: Θα καταργήσουμε το νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τη μείωση εισακτέων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τσίπρας-ΑΕΙ: Θα καταργήσουμε το νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τη μείωση εισακτέων στην Τριτοβάθμια-Να γίνονται τεστ κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στα σχολεία.

Τσίπρας-ΑΕΙ

Στην εκπομπή του καναλιού OPEN “Ώρα Ελλάδος” μίλησε για θέματα της επικαιρότητας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην έξαρση της πανδημίας και τις οικονομικές επιπτώσεις της, στα φαινόμενα αστυνομικής βίας, στις ελληνοτουρκικές συνομιλίες, αλλά και σε θέματα εκπαίδευσης, τον νόμο για την φύλαξη των Πανεπιστήμιων και τις Πανελλαδικές και τα μέτρα κατά της πανδημίας κορονοϊού στα σχολεία.

Για τα μέτρα στα σχολεία είπε

Τα σχολεία κλείνουν και ανοίγουν με τον ίδιο τρόπο.

Ζητήσαμε από τον Σεπτέμβρη, αν δεν υπάρχουν αίθουσες, να γίνουν διπλοβάρδιες. Μόνο για φέτος. Αυτό βεβαίως απαιτεί να προσληφθούν έστω και  αναπληρωτές. Είναι ένα πρόσθετο έξοδο αλλά φανταστείτε τι δαπάνες κάνουμε με την πολύμηνη αυτή καραντίνα, πόσα χάνει το ελληνικό δημόσιο κάθε μήνα που περνάει.

Να γίνονται τεστ κάθε Δευτέρα και Παρασκευή σε όλους τους μαθητές, να εμβολιασθούν οι καθηγητές και να ακολουθηθούν μέτρα ιχνηλάτησης.

Να ενισχυθεί η τηλεργασία στο 70%.

Για τον νόμο για την φύλαξη των Πανεπιστήμιων και τις Πανελλαδικές είπε

Ο νόμος Κεραμέως, για να καταλάβει ο κόσμος έχει δύο πτυχές. Μία είναι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και μία η μείωση εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά περίπου 25.000 φοιτητές ,για να αυξήσουμε την πελατεία στα κολέγια, αμφιβόλου ποιότητας μάθηση επί πληρωμή.

Η απάντηση είναι ναι. Θα τον καταργήσουμε. Θα επαναφέρουμε τον αριθμό των εισακτέων και θα αυξήσουμε την χρηματοδότηση στα ΑΕΙ.

Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός σώματος φύλαξης των Πανεπιστημίων, που θα υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας με αρμοδιότητα αποκλειστική στους Πρυτάνεις.

Υπάρχει θέμα με τη βία. Μπορεί να αντιμετωπισθεί με ένα ειδικό σώμα φύλαξης, με ανθρώπους εκπαιδευμένους κι όχι να βάλουμε πυριτιδαποθήκες εκεί που υπάρχουν εμπρησμοί.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

Δείτε επίσης

Κεραμέως: Παράταση σχολικού έτους εντός Ιουνίου-Κανονικά οι Πανελλαδικές-Μέριμνα για Γυμνάσια & Λύκεια
Εμβολιασμός προσωπικού ειδικών σχολείων και μαθητών: Ξεκινάει ο προγραμματισμός των ραντεβού
Μακρή-ειδικά σχολεία: Γιατί δεν έκλεισαν-Εχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί
Οδηγίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από Τρίτη 16.03.2021: Παράθεση εγγράφων από το Υπ. Παιδείας
Ζέττα Μακρή για ειδικά σχολεία-παράταση σχολ. έτους-voucher 200 ευρώ-άνοιγμα σχολείων-Πανελλαδικές
Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply