Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τσίπρας-εξαγγελίες για εκπαίδευση και ΑμεΑ: Ρήτρα αυτόματης πρόσληψης-20.000 διορισμοί-δωρεάν μεταπτυχιακά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τσίπρας-εξαγγελίες για εκπαίδευση και ΑμεΑ: Ρήτρα αυτόματης πρόσληψης-20.000 διορισμοί-δωρεάν μεταπτυχιακά-κατάργηση αντιεκπαιδευτικών νόμων-αύξηση αναπηρικού επιδόματος-προσβάσιμες γειτονιές.

Τσίπρας-εξαγγελίες για εκπαίδευση και ΑμεΑ

Στις αλλαγές στην Δημόσια Παιδεία και στα θέματα ΑμεΑ, στις οποίες θα προβεί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει Κυβέρνηση, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα είπε:

Για να βάλουμε γερά θεμέλια στη Δημόσια Παιδεία:

– Καθιερώνουμε τη 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

– Ενισχύουμε με 20.000 διορισμούς μόνιμων δασκάλων και Καθηγητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να φτάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ως προς τους αναπληρωτές.

– Θεσπίζουμε τη ρήτρα αυτόματης πρόσληψης, ώστε αυτόματα να διορίζεται ένας εκπαιδευτικός για κάθε ένα που θα συνταξιοδοτείται.

– Διπλασιάζουμε σε βάθος τετραετίας τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, αλλά και τον αριθμό των μελών ΔΕΠ. Διότι εμείς στα πανεπιστήμια θέλουμε δασκάλους και καθηγητές, δεν θέλουμε αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί να πάνε στη γειτονιά, να πάνε στη γειτονιά για ν` αντιμετωπίσουν το έγκλημα, που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

– Καθιστούμε δωρεάν τη φοίτηση σε μεταπτυχιακά προγράμματα, ενώ προβλέπουμε ειδική χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ερευνητικών κέντρων.

– Επαναφέρουμε το σύστημα εισαγωγής των λεγόμενων “πράσινων” και “κόκκινων” σχολών, που παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο με μόνο προαπαιτούμενο την απόκτηση του απολυτηρίου.

– Επαναφέρουμε τη λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ και θα παρέχουν επαγγελματικό πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

– Διαμορφώνουμε Εθνικό Σχέδιο Φοιτητικής Στέγης.

Και φυσικά καταργούμε τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που είχε στόχο να συρρικνώσει τα περιφερειακά πανεπιστήμια για να δώσει τους νέους μας πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια.

Τσίπρας-εξαγγελίες για εκπαίδευση και ΑμεΑ

Για να πάψει αυτή η χώρα να έχει στο περιθώριο τα ΑμεΑ:

– Αυξάνουμε το αναπηρικό επίδομα κατά 20% για 172.000 συμπολίτες μας.

– Εξασφαλίζουμε προσωπικό φροντιστή ή βοηθό για 70.000 άτομα καθώς και εργαλεία αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια κλπ) σε όλους τους δικαιούχους χωρίς επιβαρύνσεις

– Δημιουργούμε προσβάσιμες γειτονιές σε 20 πόλεις της χώρας μας.

– Διευκολύνουμε την επικοινωνία του ανάπηρου συμπολίτη μας με το Δημόσιο, απλοποιώντας και μειώνοντας την περιττή γραφειοκρατία που πολλές φορές κάνει τους ανάπηρους συμπολίτες μας να νιώθουν βαθιά αναξιοπρέπεια.

Δείτε επίσης

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-επεισόδια ΑΠΘ: Καλεί την Κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές 

Δωρεάν φοίτηση σε Μεταπτυχιακά με τέλη φοίτησης: Οροι και προϋποθέσεις | Απόφαση 

Συρίγος για στέγαση εκπαιδευτικών και φοιτητών-Τι είπε για τους Δήμους και το κράτος “πατερούλη” 

Μακρή-Φίλης: Η συζήτηση στη Βουλή για τα Θρησκευτικά, τις αποφάσεις ΣτΕ και Αρχής Προστασίας Δεδομένων 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση