Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τσίπρας κατά Κεραμέως: «Αστοχη η απόφαση αναστολής έναρξης λειτουργίας των τμημάτων ΑΕΙ»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τσίπρας κατά Κεραμέως: Σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν σημειωθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «άστοχη και εκδικητική» την απόφαση της Υπουργού Παιδείας για αναστολή έναρξης λειτουργίας 38 τμημάτων ΑΕΙ. Στο πλευρό του βρέθηκε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Τσίπρας κατά Κεραμέως

Συνάντηση με τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στο πλευρό του βρέθηκε ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τη Πρυτανεία του Ιδρύματος, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία επένδυσης στην εκπαίδευση, τη γνώση και τη νέα γενιά. Εστίασε στις αλλαγές που σημειώθηκαν στον τομέα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  υπό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «φύγαμε από τον αναχρονιστικό θεσμό των ΤΕΙ και ιδίως από τμήματα που δεν είχαν ουσιαστικό περιεχόμενο σπουδών».

Προσέθεσε ότι η δημιουργία νέων σχολών και νέων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα «μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον, στο βαθμό όμως που η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν θα χάσει τον προσανατολισμό. Ιδιαίτερα στον τομέα της Παιδείας, πρέπει να δουλέψουμε όλοι με κοινό στόχο για την αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη δημιουργία μιας προοπτικής για το μέλλον των νέων ανθρώπων στη χώρα».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αναστολή έναρξης λειτουργίας 38 τμημάτων ΑΕΙ, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η πρόσφατη απόφαση της Υπουργού Παιδείας για αναστολή 6 τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι μία άστοχη και εκδικητική απόφαση για το Πανεπιστήμιο, που πρέπει να αποσυρθεί».

Δείτε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο βίντεο που ακολουθεί:

 _______________________

Δείτε επίσης

Αναστολή έναρξης λειτουργίας 38 τμημάτων ΑΕΙ: Ανακοινώσεις ΥΠΑΙΘ και ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Αστυνομία στο ΟΠΑ-Ρουβίκωνας-Αναστολή Τμημάτων-Μετεγγραφές 

Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για Πολυτεχνείο

Επίθεση στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας | Ανακοίνωση 

Εισαγωγή αθλητών σε ΑΕΙ: Εγγραφές 19 έως 29/11/2019 

Αποτελέσματα μετεγγραφών φοιτητών 2019–20

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση