Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τσίπρας-ΟΛΜΕ: Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν-Να ανασταλεί το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ | Video

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τσίπρας-ΟΛΜΕ: Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν-Να ανασταλεί το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ που αφήνει εκτός 25.000 μαθητές-Τι ειπώθηκε στη συνάντηση.

Τσίπρας-ΟΛΜΕ

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της απόφασης επαναλειτουργίας των ΓΕΛ–ΕΠΑΛ στις 12.04.2021.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις και οι όροι ασφαλούς επανέναρξης των μαθημάτων και  παράλληλα συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της Δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης.

 Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως:
  • Τα Λύκεια ξεκίνησαν τη λειτουργία τους όπως έκλεισαν πριν από περίπου πέντε μήνες. 
  • Τα αιτήματα για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και για την αραίωση των τμημάτων θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί πριν από την έναρξη των μαθημάτων.
  • Στις ασφυκτικές συνθήκες που βιώνουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους, προστίθεται και το νέο -εκδικητικό- σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, που αφήνει εκτός πανεπιστημίων 25 χιλιάδες μαθητές.
Ζήτησε παράλληλα

να ανασταλεί τουλάχιστον για φέτος η εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ, το οποίο όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος “ό,τι και αν γράψει κάποιος, αφήνει 25.000-30.000 παιδιά εκτός ΑΕΙ”.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και την αραίωση τμημάτων τόνισε πως:
  • “Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την αραίωση των τμημάτων, ενώ θα μπορούσε να υπάρξει κάποια συζήτηση, κάποιος προγραμματισμός, έχουν περάσει πάνω από 5 μήνες από την 7η Νοεμβρίου».
  • “Οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών πρέπει να ολοκληρωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου”
  • “Αν πάνε μόνο με τα αδιάθετα εμβόλια ή με την ηλικία τους, θα έχουμε εμβολιασμούς Μάιο-Ιούνιο, δώρον-άδωρον, κανένα τοίχος προστασίας”.
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. υπογράμμισε ότι

Oσοι έχουν παιδιά βλέπουν “πόσο ασφυκτικές είναι πια οι συνθήκες στο ψυχολογικό πεδίο για τα παιδιά μετά από σχεδόν δύο σχολικές χρονιές με τηλεκπαίδευση και χωρίς τη δυνατότητα επαφής με τους συμμαθητές τους και δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας”.

Επικαλούμενος έρευνα του ILO που, όπως είπε, διεξήχθη σε πάνω από 100 χώρες,

σε μεγάλο δείγμα 14.000 νέων ηλικίας 15-28, και η οποία δείχνει ότι ένας στους δύο έχει συμπτώματα κατάθλιψης ή πολύ μεγάλου στρες, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι συνειδητοποιεί πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες, “τα παιδιά που πέρασαν τη μισή περυσινή χρονιά με τηλεκπαίδευση και φέτος σχεδόν όλη τη χρονιά, τα βάζουμε σε λίγες μέρες να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με ένα εκδικητικό γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους σύστημα”.

Διερωτήθηκε ποια

“είναι η ανάγκη να εφαρμοστεί φέτος αυτή η πολιτική για τουλάχιστον 24.000-25.000 λιγότερους εισακτέους στα πανεπιστήμια;”.

Τσίπρας-ΟΛΜΕ
Σημείωσε ότι

“Tουλάχιστον η αναστολή αυτού του ψηφισμένου – κακώς κατ’ εμάς – νόμου για τη φετινή χρονιά είναι επίσης ένα αίτημα που θα πρέπει να το δει κατά προτεραιότητα η κυβέρνηση”.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο

για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τους μαθητές, για τις οικογένειες τους και φυσικά για τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να υπηρετήσουν το λειτούργημα τους σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Δείτε το video

Δείτε επίσης

ΟΛΜΕ: Δεν είμαστε αναλώσιμοι-Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης
Μητσοτάκης-self test: 613 θετικά τεστ μαθητών και καθηγητών-Το μέτρο θα επεκταθεί πολύ σύντομα

Πριν φύγετε

Γνωμοδότηση: Δικαίωμα παραίτησης αντικαταστατών αιρετών μελών Υπηρεσιακών Συμβουλίων
Ψηφιακή Μέριμνα-voucher 200 ευρώ: Αιτήσεις από Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 | Η πλατφόρμα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση