Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τσίπρας: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα πτυχία κολεγίων και την εγγραφή αποφοίτων στα επιμελητήρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τσίπρας: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα πτυχία κολεγίων και την εγγραφή αποφοίτων στα επαγγελματικά επιμελητήρια – “Αφήνετε έξω από την τριτοβάθμια 20.000 μαθητές για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών κολλεγίων” – video.

Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας με ευθεία επίθεση στην Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, την κατηγόρησε πως εκμεταλλεύεται τις έκτακτες συνθήκες και περνάει τροπολογίες, “δίχως διαβούλευση, δίχως δημοσιότητα, εξυπηρετώντας μόνο συμφέροντα”.

Όσον αφορά την πρόσφατη διάταξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την υποχρεωτική εγγραφή των αποφοίτων των κολεγίων στα επαγγελματικά επιμελητήρια, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε την Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων  κα Νίκη Κεραμέως ως “Υπουργό ιδιωτικής παιδείας” και αναρωτήθηκε αν αυτή είναι η άποψη της Κυβέρνησης για την αριστεία.

Επίσης σημείωσε πως εν μέσω πανδημίας και μήνα Δεκέμβριο, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

“Αφήνετε έξω από την τριτοβάθμια 20.000 μαθητές για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών κολλεγίων”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δείτε το απόσπασμα της ομιλίας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα

Επί του θέματος

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΥΠΑΙΘ αναφορικά με τις αντιδράσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη ρύθμιση στο ν/σ για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, που ψηφίστηκε την Πέμπτη 17.12.2020 με την οποία:

  • Eπαναφέρεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η αρμοδιότητα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, όπως πριν το 2019 και
  • προβλέπονται ειδικές προθεσμίες για την εγγραφή των κατόχων αποφάσεων αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων ή επαγγελματικής ισοδυναμίας στους επαγγελματικούς φορείς.
Δείτε αναλυτικά την Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Δείτε επίσης

Δήλωση Tομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη για την εγγραφή στα Επιμελητήρια αποφοίτων κολεγίων
Αντιδράσεις Επιμελητηρίων για τη διάταξη επαγγελματικής ισοδυναμίας πτυχίων κολεγίων
Ψηφισθέν νομοσχέδιο Επαγγελματικής Εκπ/σης: Με διατάξεις για Υπηρ. Συμβούλια, αποφ. κολεγίων, ψηφιακή μέριμνα κ.α
Δυο νέες τροπολογίες στο νομοσχέδιο Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης

Πριν φύγετε

Κεραμέως για βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ-voucher 200 ευρώ σε νέους-ύλη Πανελλαδικών-άνοιγμα σχολείων
Κεραμέως-σχολική χρονιά: Τι είπε για το ενδεχόμενο παράτασης και για τις φορητές συσκευές της Τηλεκπαίδευσης
Αθηνά Λινού: Ιδιαιτέρως επιφυλακτική στο άνοιγμα των σχολείων τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση