Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τσίπρας-σχέδιο παιδείας: 20000 διορισμοί εκπαιδευτικών-κατάργηση ΕΒΕ-αύξηση δαπανών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τσίπρας-σχέδιο παιδείας: 20000 διορισμοί εκπαιδευτικών-αύξηση δαπανών-κατάργηση ΕΒΕ-διπλασιασμός αριθμού μελών ΔΕΠ-εθνικό σχεδίο για τη φοιτητική στέγη-θέσπιση λειτουργίας διετών προγραμμάτων σπουδών-Τι είπε στην έναρξη του 2ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Στον χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στην έναρξη του 2ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν αναφορές στο σχέδιο για την εκπαίδευση και στο σχέδιο “για να ζήσουν οι νέοι με ασφάλεια, προοπτική και αυτονομία”.

Αναφορικά με την εκπαίδευση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στόχο:
  1. Τη γενναία αύξηση των δημοσίων δαπανών για την παιδεία
  2. Τουλάχιστον 20.000 διορισμούς δασκάλων και καθηγητών.
  3. Τον διπλασιασμό του αριθμού μελών ΔΕΠ στα δημόσια Πανεπιστήμια με 2.000 διορισμούς ανά έτος.
  4. Την υλοποίηση εθνικού σχεδίου για τη φοιτητική στέγη.
  5. Την άμεση κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής
  6. Τη θέσπιση λειτουργίας διετών προγραμμάτων σπουδών για όσους δεν επιθυμούν πολυετείς σπουδές σε πανεπιστημιακές σχολές, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.

______________

Αναλυτικά η αναφορά του κου Τσίπρα στους εκπαιδευτικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ

“Στόχος μας επίσης, είναι κάθε νέα και κάθε νέος σήμερα, εκτός από ασφάλεια να νιώθει και να αισθάνεται ότι έχει προοπτική.

Αποφοιτώντας από ένα ισχυρό δημόσιο σχολείο, αποκτώντας πτυχίο, από ένα ισχυρό και ποιοτικό δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Γι` αυτό και έχουμε σχέδιο να προχωρήσουμε σε γενναία αύξηση των δημοσίων δαπανών

για την παιδεία, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση, επιτακτική, υπαρξιακή ανάγκη να προχωρήσουν τουλάχιστον 20.000 διορισμοί δασκάλων και καθηγητών.

Να διπλασιαστεί επίσης

-είναι στόχος μας- σε βάθος τετραετίας ο αριθμός των μελών ΔΕΠ στα δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας μας με 2.000 διορισμούς ανά έτος.

Γιατί, στο δικό μας σχέδιο

και στο δικό μας πρόγραμμα, είναι να κάνουμε τα Πανεπιστήμιά μας καλύτερα προσλαμβάνοντας καθηγητές και όχι αστυνομικούς.

Έχουμε σχεδιάσει τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για τη φοιτητική στέγη, για το μεγάλο ζήτημα της φοιτητικής στέγης, για ν` αντιμετωπίσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα για κάθε φοιτητή και κάθε φοιτήτρια.

Έχουμε επίσης σχεδιάσει

την εισαγωγή όλων των μαθητών, που θ’ αποκτούν το απολυτήριο Λυκείου και πληρούν τη γνωστική δυνατότητα και έχουν τη βούληση να σπουδάσουν στις πανεπιστημιακές σχολές της πατρίδας μας, ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα, από το πορτοφόλι των γονιών τους.

Με την άμεση κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής

που στέρησε φέτος σε πάνω από 40.000 παιδιά την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια της χώρας, και με την επαναφορά του συστήματος των Πράσινων και Κόκκινων Σχολών, ενός σχεδίου που είχαμε ήδη νομοθετήσει-δεν εφαρμόστηκε, καταργήθηκε από την κ. Κεραμέως- ενός σχεδίου που παρέχει και τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ.

Και για όσους δεν επιθυμούν πολυετείς σπουδές

σε πανεπιστημιακές σχολές, σχέδιο έχουμε να θεσπίσουμε τη λειτουργία των διετών προγραμμάτων σπουδών, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ και θα λαμβάνουν ένα επαγγελματικό πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προδιαγραφών”.

Δείτε επίσης

Φίλης στη Βουλή για συγχωνεύσεις τμημάτων: Παραδοχή Υπουργείου Παιδείας-100.000 μαθητές σε αίθουσες 26-29 ατόμων
Μακρή: 2500 προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα και πάνω από 2500 σε 10 μέρες

Δείτε ακόμη

Κεραμέως-φασόν απαντήσεις αξιολόγησης: Δεν συνιστούν συμμετοχή-Δικαστική απόφαση και νόμος περιέχουν κυρώσεις
 Ενημέρωση για προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ: Για Γ Φάση-Ειδική πρόσκληση-Παράλληλη Στήριξη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση