Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τζανάκης-κρούσματα παιδιών: 75.000-80.000-Το αποτύπωμα στα σχολεία θα το δούμε τις επόμενες ημέρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τζανάκης-κρούσματα παιδιών: 75.000-80.000-Το αποτύπωμα στα σχολεία θα το δούμε τις επόμενες ημέρες-Εκκληση στους γονείς να δηλώνουν αληθή αποτελέσματα σελφ τεστ. 

Τζανάκης-κρούσματα παιδιών

Για 75.000-80.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σαββατοκύριακο Παρέα”, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας κος Νίκος Τζανάκης, απευθύνοντας έκκληση στους γονείς των μαθητών να τηρούν πιστά το πρωτόκολλο των σχολείων προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού και να προβαίνουν σε δήλωση των πραγματικού αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

Επιπροσθέτως ο κος Καθηγητής τόνισε πως

το αποτύπωμα των σχολείων λόγω της πανδημίας κορονοϊού θα το δούμε τις προσεχείς ημέρες, επισημαίνοντας πως από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε 15.000-17.000 κρούσματα, συνεπώς θα έχουμε αποκλιμάκωση, αν και διατήρησε μια επιφύλαξη μήπως η ύφεση στα κρούσματα είναι πρόσκαιρη.

Αναφερόμενος στην μετάλλαξη του κορονοϊού “Δέλτα”,

είπε πως υπάρχει μια πιθανότητα, καθότι εντός του επιδημικού κύματος της μετάλλαξης “Ομικρον” συνυπάρχει και η μετάλλαξη του κορονοϊού “Δέλτα”, η επιδημιολογική εξέλιξη που παρατηρείται σε άλλες χώρες να μην είναι η ίδια στη χώρα μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το “Το 15% των κρουσμάτων είναι της Δέλτα”.

Τέλος με αφορμή σχετικό ερώτημα

μίλησε για μεγάλη πιθανότητα ύπαρξης και άλλων μεταλλάξεων προσεχώς, προβαίνοντας σε συστάσεις εμβολιασμού από όλους.

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση