“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τζούφη για νέο Πρόεδρο ΙΕΠ: Επιστημονικά ανεπαρκής και πολιτικά επικίνδυνος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τζούφη για νέο Πρόεδρο ΙΕΠ: Επιστημονικά ανεπαρκής και πολιτικά επικίνδυνος – Βίντεο με την τοποθέτηση της Μ. Τζούφη και την αποχώρηση της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τζούφη για νέο Πρόεδρο ΙΕΠ

“Ο κ. Αντωνίου επέλεξε συνειδητά να μην απαντήσει σε περισσότερες από τις 50 ερωτήσεις που του έγιναν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Αντίθετα, επέλεξε την πόλωση, την κομματική φρασεολογία και το ρεβανσισμό και η τοποθέτησή στη διοίκηση του ΙΕΠ έγινε τελικά με τη συναίνεση του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης”.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε Δελτίο Τύπου της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ομιλία της Αναπλ. Τομεάρχη ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, με θέμα την τοποθέτηση του κ. Αντωνίου στη διοίκηση του ΙΕΠ.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μ. Τζούφη: επιστημονικά ανεπαρκής και πολιτικά επικίνδυνος ο νέος πρόεδρος του ΙΕΠ

Εμπρηστικές και ιδεολογικά φορτισμένες χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αντωνίου, νέου προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, με θέμα την τοποθέτηση του κ. Αντωνίου στη διοίκηση του ΙΕΠ, η βουλευτής Ιωαννίνων ανέφερε πως η συγκεκριμένη επιλογή του υπουργείου Παιδείας δυναμιτίζει την οποιαδήποτε συναινετική διάθεση και συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα. Υπενθυμίζεται πως η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ θεωρούν τον κ. Αντωνίου ακατάλληλο και ανεπιθύμητο.

Στη συνέχεια, η κα Τζούφη έθεσε το ζήτημα της επιστημονικής επάρκειας του κ. Αντωνίου για τα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης, καθώς η διδακτορική του διατριβή δε σχετίζεται με θέματα εκπαίδευσης ή διοίκησης.

Επίσης, παρέθεσε τις δηλώσεις του νέου προέδρου σχετικά με την ανάγκη «να γκρεμιστεί η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» και απευθυνόμενη στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναρωτήθηκε αν το «γκρέμισμα» περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις στην Ειδική Αγωγή και την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Ωστόσο, ο κ. Αντωνίου επέλεξε συνειδητά να μην απαντήσει σε περισσότερες από τις 50 ερωτήσεις που του έγιναν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Αντίθετα, επέλεξε την πόλωση, την κομματική φρασεολογία και το ρεβανσισμό και η τοποθέτησή στη διοίκηση του ΙΕΠ έγινε τελικά με τη συναίνεση του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης.

Υπενθυμίζεται πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, επέλεξαν να αποχωρήσουν από τη διαδικασία, διαμαρτυρόμενοι για τη μη-απόκριση του κ. Αντωνίου στα κρίσιμα ερωτήματα που του απευθύνθηκαν.

Το video της ομιλίας της αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το video με τις δηλώσεις του Τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση των Βουλευτών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

 Δείτε επίσης

Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ για νέο Πρόεδρο ΙΕΠ: Ευρεία, υπερκομματική πλειοψηφία στην ΕΜΥ
Φίλης για την επιλογή Προέδρου ΙΕΠ: Είναι μια επιλογή υπερκομματική;
ΟΛΜΕ: Ακατάλληλος για τη θέση του Προέδρου του ΙΕΠ ο κ. Ι. Αντωνίου

  _______________________

Δείτε ακόμη

Παρεμβάσεις Φίλη-Τζούφη στην ΕΜΥ: Για την επέμβαση της Αστυνομίας στο ΟΠΑ
Συνέντευξη Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Αστυνομία στο ΟΠΑ-Ρουβίκωνας-Αναστολή Τμημάτων-Μετεγγραφές
Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ΑΣΕΠ: Τι συζητήθηκε
Ενημέρωση ΑΣΕΠ: Προκηρύξεις 1ΕΑ-2ΕΑ-3ΕΑ-4ΕΑ-5ΕΑ – Χρονοδιαγράμματα
Κατανομή ΠΕ25 και ΕΒΠ στις ΠΔΕ
Πόσες είναι οι ΣΜΕΑΕ και τα Τμήματα Ενταξης: Αριθμοί μαθητών | Πίνακες

  ____________________

Προσλήψεις αναπληρωτών τριετίας στην Ειδική Αγωγή: Επίσημα στοιχεία Υπουργείου Παιδείας
Αριθμοί μονίμων σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ: Εκπαιδευτικοί Α/θμιας-Β/θμιας-ΕΕΠ-ΕΒΠ
Σχέδιο κατανομής 4500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή: Με επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ

  ____________________

Πριν φύγετε

 Ολες οι έως σήμερα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ για το 2019-20
Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.
Οδηγίες για Εφημερίες: Εγκύκλιος Υφυπουργού Παιδείας για αυστηρή τήρηση και ορθή εφαρμογή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση