“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τζούφη: Κανένας μόνιμος διορισμός εντός του 2019 όπως παραδέχθηκε το Υπουργείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τζούφη: Κανένας μόνιμος διορισμός εντός του 2019 όπως παραδέχθηκε το Υπουργείο – Επίσης καμία πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2020 για τους 10.500 διορισμούς εκπαιδευτικών.

Τζούφη: Κανένας μόνιμος διορισμός εντός του 2019

Απάντησε η Αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη στην Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αναφερόταν στην Ανακοίνωση της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Εργου Παιδείας (ΕΠΕΚΕ) ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία, με εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στις 5 Ιουλίου 2019, όπως είχε αναφέρει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως.

Η κα Τζούφη αναφέρει πως το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων αποκάλυψε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει στις 4.500 μόνιμες προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης εντός του 2019.

Επίσης επισημαίνει πως καμία πρόβλεψη και καμία δαπάνη δεν περιλαμβάνεται στο σχέδιο της ΝΔ για τον προϋπολογισμό του 2020 για προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μ. Τζούφη: Το Υπουργείο Παιδείας παραδέχτηκε ότι δεν πρόκειται να κάνει κανέναν μόνιμο διορισμό εντός του 2019

 Με επίσημη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων αποκάλυψε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει στις 4.500 μόνιμες προσλήψεις της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης εντός του 2019.

Στο δελτίο τύπου του υπουργείου, που εκδόθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως:

[…] έχουμε προβλέψει στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘ οικονομικού έτους 2020 τις πιστώσεις για διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού της Ειδικής Αγωγής […].

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σχολίασε πως:

«δυστυχώς η παραδοχή αυτή επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Επιβεβαιώνει δυστυχώς και τους δικούς μας φόβους.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων της νέας κυβέρνησης επισημάναμε δημόσια την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μόνιμων προσλήψεων και εγκαλέσαμε το υπουργείο Παιδείας για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Μέχρι προχθές, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, η κα Κεραμέως μας διαβεβαίωνε ότι θα ολοκληρώσει τη διαδικασία των 4.500 μόνιμων προσλήψεων εντός του 2019, χωρίς να διακινδυνέψει να χαθούν τα 22 εκατ. ευρώ που προέβλεψε ο ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο σκοπό.

Η σημερινή δημόσια δήλωση του Υπουργείου Παιδείας φανερώνει τις διοικητικές ανεπάρκειες της νέας ηγεσίας, η οποία εδώ και 3.5 μήνες δεν έχει διαμορφώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των 4.500 προσλήψεων και δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία (ίδρυση οργανικών θέσεων, κατανομή εκπαιδευτικών), στερώντας από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα κρίσιμους πόρους και προσωπικό.

Φυσικά, καμία πρόβλεψη και καμία δαπάνη δεν περιλαμβάνεται στο σχέδιο της ΝΔ για τον προϋπολογισμό του 2020 για προσλήψεις εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρότι η κυβέρνηση έχει διαθέσιμα όλα τα εργαλεία να προχωρήσει στην προκήρυξη για τους μόνιμους διορισμούς 10.500 εκπαιδευτικών».

  ___________________

Δείτε επίσης

Υπουργείο Παιδείας προς ΣΥΡΙΖΑ: Εγκαταλείψτε τη «δημιουργική λογιστική»-αμείλικτοι οι αριθμοί
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Ψεύδη και φτηνοί εντυπωσιασμοί από το ΥΠΑΙΘ – Ναρκοθετείται ο διάλογος
Κεραμέως για νομοθετικό έργο Υπουργείου Παιδείας στη Βουλή
Μοριοδότηση δυσπρόσιτων και ποινές μη ανάληψης υπηρεσίας: Τι είπαν Κεραμέως-Ζαχαράκη-Φίλης
Βουλή: Τι ειπώθηκε για το νομοθετικό έργο του ΥΠΑΙΘ
Φίλης-Τζούφη: Τι είπαν στη Βουλή για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης
Ζαχαράκη στη Βουλή: Τι είπε για το νομοσχέδιο για Δομές και Στελέχη, διορισμούς, κενά, ΕΠΑΛ

___________________

Δείτε ακόμη

Ενίσχυση δημόσιας εκπαίδευσης: O όρος για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο διάλογο για την Παιδεία
Συνάντηση Κεραμέως-Φίλη: Ιδεολογικές διαφορές αλλά και συγκλίσεις

___________________

Πριν φύγετε

Κεραμέως στον ΣΚΑΙ: Διορθώνουμε ζημιές της προηγούμενης κυβέρνησης –Τι θα κάνουμε
Αντί προσλήψεων…συμπτύξεις τμημάτων με απειλή πειθαρχικών | Ανακοίνωση
Επόμενες προσλήψεις σε 10 ημέρες: Τι είπε η Υφ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη για κενά, Ψυχολόγους και Κ.Λ.
Σχέδιο κατανομής 4500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή: Με επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση