Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τζούφη: Nα προχωρήσουν οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τζούφη: Nα προχωρήσουν οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί – Δελτίο Τύπου αναφορικά με την κατάθεση από το Υπουργείο Παιδείας Τροπολογίας για αύξηση πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών.

Τζούφη: Nα προχωρήσουν οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί

Η Αν. Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη κοινοποίησε δήλωση σχετικά με την αύξηση των διαθέσιμων πιστώσεων για προσλήψεις εκπαιδευτικών και την ανάγκη να προχωρήσουν οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η Βουλευτής επισημαίνει στη δήλωσή της πως:

  1. Εστω και σιωπηλά Υπουργός Παιδείας αντιλαμβάνεται τις τεράστιες ανάγκες στελέχωσης της εκπαίδευσης καταθέτοντας την Τροπολογία για αύξηση πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών.
  2. Με την εν λόγω Τροπολογία καταδεικνύονται οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας μετά την έξοδο από τα μνημόνια.
  3. Η δημόσια δαπάνη για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή κινδυνεύει να χαθεί εάν οι διορισμοί δεν πραγματοποιηθούν εντός του 2019.
  4. Αναφορικά με τους 10.500 διορισμούς κάθε πρωτοετής φοιτητής οικονομικών γνωρίζει πως μελλοντικές πιστώσεις είναι αδύνατον να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους.
  5. Αποκρύπτεται το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμπεριλάβει τους 15.000 μόνιμους διορισμούς στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του 2019-2022.
  6. Στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού δεν προβλέπεται καμία δαπάνη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
  7. Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη κάλυψη των κενών στα σχολεία, χωρίς να παρατείνει το χρόνιο καθεστώς ομηρίας των αναπληρωτών.

Δείτε το Δελτίο Τύπου αναλυτικά

 Μ. Τζούφη: «Θετική η αύξηση των πιστώσεων για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Αρνητική η διαιώνιση της ομηρίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων»

Η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή σχετικά με την αύξηση των διαθέσιμων πιστώσεων για προσλήψεις εκπαιδευτικών, φανερώνει πως η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως αντιλαμβάνεται – έστω και σιωπηλά – τις τεράστιες ανάγκες στελέχωσης του εκπαιδευτικού συστήματος.

Φανερώνει επίσης τις δημοσιονομικές δυνατότητες που υπάρχουν από την έξοδο της χώρας από το μνημονιακό πλαίσιο και αποτελεί έμμεση επιβράβευση του κυβερνητικού έργου της προηγούμενης τετραετίας, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι δαπάνες για τη Δημόσια Παιδεία αυξήθηκαν, δρομολογήθηκαν 15.000 μόνιμες προσλήψεις και νομοθετήθηκε ο κανόνας 1:1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις.

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η κα Κεραμέως αισθάνεται αμήχανα να συμμετάσχει στην κοινοβουλευτική συζήτηση και την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς παρά το θετικό της ρύθμισης, η νέα Κυβέρνηση ακύρωσε στην πράξη τους 10.500 απαραίτητους και δρομολογημένους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, ενώ η δημόσια δαπάνη των 22 εκατ. ευρώ για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή κινδυνεύει να χαθεί εάν οι διορισμοί δεν πραγματοποιηθούν εντός του 2019.

Η χρόνια αλλεργία της ΝΔ στις μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Για να αποφύγει το πολιτικό κόστος κατηγορεί την απερχόμενη Κυβέρνηση πως δεν προέβλεψε τη δαπάνη στον προϋπολογισμό του 2020 και 2021, ενώ κάθε πρωτοετής φοιτητής σε πανεπιστημιακό τμήμα οικονομικών γνωρίζει πως μελλοντικές πιστώσεις είναι αδύνατον να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους.

Επίσης αποκρύπτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμπεριλάβει τους 15.000 μόνιμους διορισμούς στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του 2019-2022 και συνεπώς στους προϋπολογισμούς αυτών των ετών θα εγγράφονταν οι πιστώσεις.

Το μόνο βέβαιο είναι πως στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες από το Υπουργείο Οικονομικών δεν προβλέπεται καμία δαπάνη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών εντός του 2020.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη κάλυψη των κενών στα σχολεία, χωρίς να παρατείνει το χρόνιο καθεστώς ομηρίας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, αυτών δηλαδή που κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, των μισθολογικών περικοπών και της συνταξιοδότησης περισσότερων από 30.000 μόνιμων δασκάλων και καθηγητών.

____________________

Δείτε

Δήλωση Φίλη: Αρνηση σύγκλησης ΕΜΥ ενώ κρίσιμες ρυθμίσεις κατατίθενται στη Βουλή

Απάντηση Υπουργού Παιδείας για την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

____________________

Δείτε επίσης

Νέες πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών | Τροπολογία στη Βουλή

Τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας στη Βουλή

Σημαιοφόροι: Νέο έγγραφο ΥΠΑΙΘ με τη διαδικασία επιλογής όπως θα ψηφισθεί

Συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ζητούν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Προϋπολογισμός 2020: Τι προβλέπει για την Παιδεία

____________________

Πριν φύγετε

Διορισμοί Ειδικής: Ισότιμη κατανομή τώρα – Ερώτηση στη Βουλή 43 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Στρατηγικοί στόχοι του Κυβερνητικού Προγράμματος για την Παιδεία: Ομιλία Κεραμέως στο ΙΟΒΕ

Προσλήψεις Γ Φάσης – Επίκειται Δ Φάση – Κατανομή ΕΒΠ στις 13 ΠΔΕ | Ενημέρωση

Αιτήσεις για Γυμναστές: Eφαρμογή αντικειμένου της κολύμβησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση