Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μ. Τζούφη: Εκατοντάδες κρούσματα στα σχολεία των Ιωαννίνων-Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μ. Τζούφη: Εκατοντάδες κρούσματα στα σχολεία των Ιωαννίνων-Οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σε πολλές πόλεις της χώρας.

“Στεκόμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας που διεκδικεί άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων” τονίζει σε δήλωσή της η αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας και Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Μερόπη Τζούφη.

Η δήλωση

Εκατοντάδες ήταν τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών στα Ιωάννινα, την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων.

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας εφαρμόζουν το σχέδιο «ανοσία της αγέλης στα θρανία», αδιαφορώντας για τον υγειονομικό αντίκτυπο τόσο στα σχολεία, όσο και στην ευρύτερη κοινότητα. Για το λόγο αυτό επιμένουν στο αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο «50%+1», πανηγυρίζοντας μάλιστα που με 50.000 κρούσματα στα σχολεία της χώρας κλείνουν μόνο 2-3 τμήματα!

Για το λόγο αυτό δε φρόντισαν για την αραίωση των μαθητών.

Αντίθετα, ψήφισαν την αύξηση τους ανά τάξη ώστε να εξοικονομήσουν πόρους και προσωπικό. Παράλληλα, εγκατέλειψαν την ιχνηλάτηση και δε βελτίωσαν τις συνθήκες καθαριότητας στα σχολεία.

Αγνόησαν κάθε μέτρο, κάθε πρόταση και κάθε καλή πρακτική που εφαρμόζεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Εδώ και δύο χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατεί να ελέγξει την πανδημία. Τώρα μιλούν για «αποκλιμάκωση» και «χαλάρωση των μέτρων», παρότι η υγειονομική τραγωδία συνεχίζεται. Σήμερα, η εκπαιδευτική κοινότητα κινητοποιείται, ζητώντας άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στα Γιάννενα, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές δίνουν ραντεβού στις 18:00, στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.

Στεκόμαστε στο πλευρό τους!

Δείτε επίσης
Δείτε ακόμη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση