Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τζούφη για διορισμούς ΕΕΠ-ΕΒΠ: Η Υπουργός οικειοποιείται το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τζούφη για διορισμούς ΕΕΠ-ΕΒΠ: Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει πότε και από ποιον δόθηκε για πρώτη φορά «στην ιστορία της χώρας» η απαραίτητη σημασία στην Ειδική Αγωγή.

Τζούφη για διορισμούς ΕΕΠ-ΕΒΠ

Δήλωση της Μ. Τζούφη για τους μόνιμους διορισμούς στην Eιδική Aγωγή

Με θρησκευτική ευλάβεια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όταν δεν καταργεί και αναστέλλει, επιμένει να οικειοποιείται το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση.

Σήμερα, πανηγυρίζει για τους πρώτους 1.000 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, χωρίς να αναφέρει λέξη για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός και η προκήρυξη για τις 4.500 μόνιμες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Ξεχνώντας» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2019 (22 εκ. ευρώ) και αποσιωπώντας ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει τεράστιες ευθύνες για τις καθυστερήσεις και τη μη-ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του 2019.

Ένα από τα καθήκοντα του εκάστοτε υπουργού Παιδείας είναι να αποτελεί Παράδειγμα. Να διδάσκει ήθος στα παιδιά και τους έφηβους της χώρας, ανεξάρτητα των πολιτικών και των μικροπολιτικών διαφωνιών. Βασικό στοιχείο ήθους αποτελεί και η αναγνώριση του θετικού έργου των προκατόχων του.

Η ανάγκη της υπουργού Παιδείας να αποσπάσει κομματική υπεραξία και να ξεφύγει από τα αδιέξοδα, που η ίδια δημιούργησε το τελευταία διάστημα (κολέγια, Βοστώνη, κλπ) είναι φανερή.

Όμως η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει πότε και από ποιον δόθηκε για πρώτη φορά «στην ιστορία της χώρας» η απαραίτητη σημασία στην Ειδική Αγωγή.

Γνωρίζει επίσης πως μέχρι τότε, οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αντιμετωπίζονταν ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Ελπίζουμε στην άμεση ολοκλήρωση και των υπόλοιπων 3.500 μόνιμων προσλήψεων στην ειδική αγωγή.

Προσλήψεις που παρά τις δημοσιονομικές αντιξοότητες και τους μνημονιακούς περιορισμούς εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δρομολογώντας παράλληλα 10.500 διορισμούς στη γενική εκπαίδευση.

Ίσως τότε, η υπουργός Παιδείας βρει την ευκαιρία να διορθώσει το σημερινό της ατόπημα.

 Δείτε σχετικά

Κεραμέως για διορισμούς ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πρώτη φορά διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στην Ειδική Αγωγή
Διορισθέντες ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ονόματα
Εκκαθαρισμένοι Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ: Μετά την αφαίρεση των διοριστέων
Νεοδιοριζόμενοι: Πως θα τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ & ΕΒΠ
Νόμος 4653/2020: ΕΑΑΕ-Πανεπιστήμια-Κολέγια-Κυρώσεις και τοποθετήσεις διορισμών, κ.α | ΦΕΚ
Κατανομή 4500 θέσεων Ειδικής Αγωγής: 1.817 Α/θμια – 1.642 Β/θμια – 1.041 ΕΕΠ-ΕΒΠ

Πριν φύγετε

Νέο νομοσχέδιο Παιδείας: Τι διατάξεις θα περιλαμβάνει – Ανακοινώσεις Κεραμέως
Απαντήσεις Κεραμέως-Ζαχαράκη στη Βουλή: ΔΟΑΤΑΠ-Ειδικό Βόνιτσας-Πρόγραμμα Παιδείας-Νομοσχέδια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση